• Top Stories

    Κοντονής: «Tυπικό θέμα, ήσσονος σημασίας» αν βγήκε με τον ν.Παρασκευόπουλου ο δολοφόνος της Δώρας (video)

    • NewsRoom


    Τελικά ίσως και να βγήκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, αλλά, όπως ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής, αυτό είναι ήσσονος σημασίας.

    Μπορεί κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις τους το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθούσαν να πείσουν πως ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού είχε βγει κάνοντας χρήση του παλαιότερου νόμου, καθώς πληρούσε τις προϋποθέσεις, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει το σχετικό  χαρτιά με την απόφαση του συμβουλίου για την αποφυλάκιση, όπως προβλέπονταν.

    Κατά τη σημερινή (Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου)  συζήτηση στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρουσιάσει τα  έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πράγματι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη έκανε χρήση του παλαιότερου νόμου (ανάλογο αίτημα είχε ζητήσει χθες και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης). «Ο δολοφόνος της Δώρας ποιον νόμο χρησιμοποίησε, το νόμο Παρασκευόπουλος ή τον προηγούμενο. Αν χρησιμοποίησε τον προηγούμενο να μας παρουσιάσετε τα χαρτιά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας πως ο νόμος προέβλεπε απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, διότι τότε δεν ήταν αυτόματη η αποφυλάκιση όπως ορίζει ο νεότερος νόμος Παρασκευόπουλου, αλλά εξατομικευμένη.

    «Εάν δεν υπάρχει απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών και βγήκε αυτόματα, τότε αυτός βγήκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου.» Ο κ. Κοντονής παρενέβη λέγοντας πως αυτό «είναι τυπικό», για να φέρει την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη: «Άρα, δεν υπάρχει απόφαση του συμβουλίου! Άρα ο δολοφόνος της Δώρας, κατά παραδοχή του κ. Κοντονή, εξήλθε της φυλακής λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.. Άρα fake news ήταν η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου»

    Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ό,τι ο κρατούμενος είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και ως εκ τούτου θα είχε αφεθεί ελεύθερος.

    «Η υπηρεσία με ενημέρωσε ο συγκεκριμένος είχε εκτίσει 3/5 από τα πραγματικά και 3 πλασματικά πάνω από 1000 ημερομίσθια. Άρα πληρούσε προϋποθέσεις να αφεθεί ελεύθερος, δεν ξέρω με ποια διάταξη, μείζον έλασσον; Αφέθηκε ελεύθερος. Αυτοί οι κρατούμενοι είτε υπήρχαν νόμοι Παρασκευόπουλου είτε όχι θα είχαν βγει γιατί ο Ποινικός Κώδικας τα προβλέπει από το 1950. Αυτό το φαρμάκι σπέρνετε στην κοινωνία λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνει εγκληματίες. Αυτοί οι κρατούμενοι σε λίγο χρονικό θα απελευθερώνονταν με νόμο του 1950», είπε κυνικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Η κόντρα δεν σταμάτησε εκεί. Παίρνοντας ξανά τον λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε την ερώτησή του στον υπουργό: «Ο δολοφόνος της Δώρας ποιο νόμο χρησιμοποίησε για να αποφυλακιστεί; Του Παρασκευόπουλου ή προηγούμενου; Αν πείτε τον προηγούμενο φέρτε την απόφαση συμβουλίου πλημμελειοδικών γιατί δεν ήταν αυτόματη η αποφυλάκιση όπως σε νόμο Παρασκευόπουλου αλλά εξατομικευμένη ώστε να λένε ότι είναι επικίνδυνος κάποιος και δεν βγαίνει»

    «Επανέρχεστε εκ νέου σε ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας. Σας το είπα και το τονίζω. Είναι ακραία υποκρισία να θέλετε εδώ να πείτε ότι ένας κρατούμενος που υπέπεσε κατά την αποφυλάκισή του σε νέο αδίκημα όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις να μας λέτε ότι ευθύνεται ένας νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. Να είστε ειλικρινείς» ανταπάντησε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Πείτε στο λαό ότι είτε υπήρχε είτε όχι (σ.σ. ο νόμος Παρασκευόπουλου) αυτός ο άνθρωπος θα είχε βγει την ίδια ημέρα. Λέτε ψέματα, σπέρνεται το φόβο, το δηλητήριο αυτής της κατάστασης . Δεν θα περάσει και η αλήθεια θα λάμψει και η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα είχε αποφυλακιστεί αφού έκτισε τα 3/5 της ποινής του».



    ΣΧΟΛΙΑ