• Top Stories

    Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα δωρεάν νοσήλια


    Την παραπομπή του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη σε δίκη για τα δωρεάν νοσήλια που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στο νοσοκομείο, εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
    Ο επί σχεδόν 30 χρόνια πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό είναι το μοναδικό πρόσωπο για το οποίο προτείνεται η παραπομπή σε δίκη. Κατά το κατηγορητήριο του, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε πολιτικούς, συγγενείς τους και δημοσιογράφους το κόστος δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλείας.
    Από το αποδεικτικό υλικό, ο εισαγγελέας Εφετών φέρεται να κατέληξε στην άποψη ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης ενεργούσε μόνος του και ουδέν άλλο πρόσωπο, από τα 8.106 που αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση ως ευεργετηθέντα, έχει ποινική ευθύνη.
    Ο εισαγγελέας προτείνει τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του 75χρονου οφθαλμιάτρου από το Χαλάνδρι. Θα συνεχίσει δηλαδή να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
    Πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενής τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των Τεχνών και δημοσιογράφοι αποτελούν μέρος της λίστας των «ευεργετηθέντων» που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν.
    Πρόκειται για “επώνυμους” ασθενείς που χωρίς να έχουν οικονομική αδυναμία, αποδέχθηκαν την προσφορά του Ανδρέα Μαρτίνη και είδαν μέχρι και μηδενικό το τελικό πληρωτέο ποσό στην απόδειξή τους. Στη δικογραφία φέρονται να υπάρχουν περιπτώσεις που η έκπτωση ήταν τόσο γενναία που έφτανε το 100% του κόστους εξετάσεων ή νοσηλίων. Φέρονται, δηλαδή, να μην κατέβαλαν ούτε το κρατικό νοσήλιο.
     
    Η δικαστική έρευνα προσάπτει στον Ανδρέα Μαρτίνη «χαρισμένα» νοσήλια και εξετάσεις που προξένησαν ζημία στο Ερρίκος Ντυνάν μεγαλύτερη των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Στους Σε υψηλή θέση στη λίστα των… τσαμπατζήδων, ασθενής που για πολυήμερη νοσηλεία στο Ερρίκος Ντυνάν έπρεπε να βγάλει από την τσέπη 355.000 ευρώ. Φέρεται να χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν από το… ασφαλιστικό του ταμείο.
        
    Στην απολογία του στον ανακριτή, ο κ.Μαρτίνης είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρξαν δωρεές, αλλά εκπτώσεις στα νοσήλια των ασθενών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και οι 4 μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ΣτΕ για τις άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής: «Tυπικό θέμα, ήσσονος σημασίας» αν βγήκε με τον ν.Παρασκευόπουλου ο δολοφόνος της Δώρας (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζέφρι Πάιατ: H άδεια στον Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ