• Top Stories

    Γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε το τέλος της εκπομπής τηλεπωλήσεων βιβλίων

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Την απόφασή του να σταματήσει τις τηλεπωλήσεις ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στη σημερινή του εκπομπή. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί πως η δουλειά του, την οποία κάνει από το 1999, μπορεί να του προσφέρει τα έσοδά του, ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί από τον μηχανισμό της κυβέρνησης για να επιτεθεί εναντίον του όσο και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν τα σχόλια που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα από λογαριασμούς στα social media, λόγω της προώθησης μέσω της εκπομπής του ενός γιλέκου. Σχολιάζοντας, οι επικριτές του Άδ. Γεωργιάδη, υποστήριξαν πως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίαζε το γιλέκο ως «θεραπευτικό», πράγμα που ο ίδιος αρνείται πως συνέβη.

    Η ιδιότητα του κ. Γεωργιάδη, ως εκδότη και βιβλιοπώλη που διατηρεί τηλεοπτική εκπομπή για την πώληση των βιβλίων του, έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο ειρωνείας τόσο από τα ΜΜΕ και χιουμοριστικές εκπομπές και σελίδες όσο και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, με τις εκφράσεις «βιβλιοπώλης», «τηλεπωλητής», «τηλεβιβλιοπώλης» να χρησιμοποιούνται υποτιμητικά, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Την απόφασή του, που ανακοίνωσε στην σημερινή του εκπομπή, είχε προηγουμένως προαναγγείλει μέσω του twitter, λέγοντας ότι είχε να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση».

    Ο ίδιος πάντως δεν έκρυψε την πικρία του για την εξέλιξη, καθώς θεωρεί ως ιδεολογική ήττα το γεγονός πως στην Ελλάδα οι πολίτες θεωρούν ως «ένδειξη κύρους» για έναν πολιτικό να μην ασχολείται με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ιδίως αν αυτές αφορούν τομείς όπως το εμπόριο, αλλά να ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εικόνα τους.

     



    ΣΧΟΛΙΑ