• Top Stories

    Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Η «Ευρυδίκη» θα σαρώσει τη χώρα για 5 ημέρες

    • NewsRoom
    καιρός


    Νέο κύμα  κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», έρχεται να σαρώσει τη χώρα μας για πέντε ημέρες, από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή.

    Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr:

    Την Δευτέρα 13/11, η Ευρυδίκη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά την Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

    Δείτε στους χάρτες πώς θα κινηθεί το χαμηλό βαρομετρικό και οι βροχές τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες σήμερα

    Την Τρίτη 14/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

    Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.

    Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, η εβδομάδα ξεκινά με έντονα καιρικά φαινόμενα, στα ανατολικά και τα νότια, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Πιο αναλυτικά:

    Η εβδομάδα ξεκινά με έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια

    Η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.

    Προσοχή στις περιοχές που θα εκδηλωθούν οι ισχυρές καταιγίδες

    Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα:

    Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

    • Λακωνίας
    • Ανατολικής Αρκαδίας
    • Αργολίδας
    • Αττικής
    • Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)
    • Κεντρική και νότια Εύβοια
    • Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

    Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

    • Κυκλάδες
    • Δωδεκάνησα
    • Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

    Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

    Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι άστατος ο καιρός στην Αττική. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και “πέρασμα” με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεβίωσε ο πολιτικός και δημοσιογράφος Γιάννης Καψής
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προειδοποιεί ο Καλλιάνος: Έρχεται κακοκαιρία – Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες



    ΣΧΟΛΙΑ