• Top Stories

    ΔΣΑ: Αποτροπιασμός για την κακοποίηση του δικηγόρου του δολοφόνου της Δώρας

    • NewsRoom
    Ζέμπερη


    Τον αποτροπιασμό του για την κακοποίηση του δικηγόρου Ν. Λουκόπουλου, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

    Ο δικηγόρος έπεσε την Παρασκευή θύμα επίθεσης από συγγενείς και φίλους της άτυχης κοπέλας, που ήταν συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Μετά τα χθεσινά επεισόδια ο κ. Λουκόπουλος δήλωσε την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 58χρονου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

    «Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.

    Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.

    Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.

    Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λέσβος: Πτώματα παιδιών ξεβράζονται στο νησί τις τελευταίες 3 ημέρες
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους ο γιος του Κουφοντίνα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ