• Top Stories

    Δίκη Siemens: Αίτημα να κληθούν ως μάρτυρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη

    Γιάννης Ματζουράνης. Δικηγόρος

    Γιάννης Ματζουράνης. Δικηγόρος


    Την κλήτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη για τις μίζες της Siemens υπέβαλε κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση.

    Δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, ο Γ.Σκαρπέλης ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να καλέσουν τον πρόεδρο και τη βουλευτή της ΝΔ προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα όσα υποστήριξε, στη δική της κατάθεση, η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, περί «δώρων που δέχθηκαν από τον άλλοτε επικεφαλής της Siemens Ελλάδος.

    «Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της», τόνισε ο κ.Μαντζουράνης, υποβάλλοντας το αίτημα.
    Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία και πως τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της Ζημενς σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου.

    Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την εξέταση του Κ.Μητσοτακη και της Ντ.Μπακογιάννη με το αιτιολογικό ότι “από την κατάθεση της κ Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέταση τους αναμένεται να συμβάλλει στην διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμενους, ούτε στην αποδόμηση τους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη Δικαιοσύνη ο Σημίτης για τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 12 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τη φυλακή με 2ήμερη άδεια



    ΣΧΟΛΙΑ