• Top Stories

    Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες

    Τράπερ


    Οριστικά στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, καθώς η κυβέρνηση δεν θα προτίθεται να δώσει νέα παράταση.

    Δυο φορές μέχρι σήμερα είχαν δοθεί παρατάσεις εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των νέων ρυθμίσεων για τα πόθεν έσχες. Ωστόσο, η απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί και η κυβέρνηση αποφάσισε να μην περιμένει άλλο.

    Για αυτό το λόγο, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν κατέθεσε (σήμερα λήγει η προθεσμία) τροπολογία στη Βουλή που θα παρατείνει την υποβολή των δηλώσεων.

    Η πρώτη προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των Πόθεν Εσχες έληγε στις 15 Ιανουαρίου. Δόθηκε παράταση για τον Απρίλιο μετά τις προσφυγές των δικαστών αλλά και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής.

    Η προσφυγή των δικαστών συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου αλλά μέχρι σήμερα απόφαση δεν έχει εκδοθεί. Λίγο πριν από τη λήξη και της παράτασης, δόθηκε νέα για τις 30 Ιουνίου.

    Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση –όπως λένε- από την πλευρά του ΣτΕ να εκδώσει απόφαση. «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς δεν μπορούμε να τους περιμένουμε άλλο», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας πάντως έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλουν πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση ΣτΕ: Συνεχίστε την επένδυση των 100 εκ. ευρώ σε έκταση της Μονής Τοπλού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το δρόμο προς τη Βουλή πήραν οι αναφορές του ισοβίτη σε βάρος υπουργών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπό την εποπτεία εισαγγελέα η έρευνα για τη νέα «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι



    ΣΧΟΛΙΑ