• Top Stories

    Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν συμφωνώ με όσα λέει ο Β. Σόιμπλε για το χρέος της Ελλάδας

    βραχυπρόθεσμα Σόιμπλε Λαγκάρντ


    Αποστάσεις από τις απόψεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα πήρε η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε την παραγωγικότητα της παγκόσμιας οικονομίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    «Η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητά της», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν ταυτίζεται  με τον Β. Σόιμπλε ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος, αλλά χρειάζεται περισσότερη παραγωγικότητα.

    Όπως σημείωσε η κ. Λαγκάρντ, το ΔΝΤ πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο χρέος, και γι’ αυτό στηρίζουμε ένα βαθμό αναδιάρθρωσης χρέους για να προχωρήσουμε μπροστά.

    Παράλληλα «συνιστούμε δομικές μεταρρυθμίσεις, βιώσιμες μεταρρυθμίσεις», στις οποίες περιέλαβε τις συντάξεις και την φορολογία. Αυτές, σημείωσε, θα απελευθερώσουν την παραγωγικότητα που υπάρχει «και πρέπει να απελευθερωθεί».

    Η κ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει αν υπάρχουν και τα δυο αυτά σκέλη μεταρρυθμίσεις και μια ανάλυση βιωσιμότητα χρέους που ταιριάζει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ΤτΕ απαντά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μια ακόμα ΔΕΚΟ, δουλεύουμε αξιοκρατικά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταύρος Κοντονής: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και Δημάρχους για τα δύο νέα Πρωτοδικεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» από Βρυξέλλες: Δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα πριν τις 7 Απριλίου – Χάνεται άλλο ένα Eurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ