• City Stories

    Περιμένετε παιδί; Αυτά είναι τα 4 λάθη που σας κοστίζουν πολλά χρήματα

    μωρό


    Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ενθουσιασμός από να περιμένετε ένα μωρό, καθώς οι γονείς θέλουν να έχουν τα πάντα έτοιμα για την άφιξή του. Αλλά όταν κατακλύζονται από τέτοια συγκίνηση και παράλληλα από ένα αίσθημα ανασφάλειας, τα λάθη στη διαχείριση των χρημάτων καραδοκούν.

    Να λοιπόν οι τέσσερις συνήθεις οικονομικές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε όταν περιμένετε ένα μωρό:

    1. Αγοράζετε υπερβολικά πολλά μωρουδιακά και gadgets

    Στα καταστήματα με βρεφικά είδη, υπάρχουν ατελείωτες συσκευές που μοιάζουν να είναι χρήσιμες στους «άπειρους» γονείς, ενώ επί της ουσίας δεν είναι. Οι γονείς που έχουν τάση να αγοράζουν υπερβολικά πολλά βρεφικά προϊόντα, συνήθως σπαταλούν άσκοπα μια περιουσία. Η πλειονότητα αυτών είναι αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσουν σχεδόν ποτέ. Η υπερβολή στις αγορές μωρουδιακού εξοπλισμού λοιπόν είναι μια λανθασμένη κίνηση που πλήττει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

    2. Δεν ρυθμίζετε τον προϋπολογισμό σας

    Ξέρετε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα πρόκειται να εγκαταλείψετε τον βαρύ και ξέγνοιαστο ύπνο, αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει να σκεφτείτε πολύ πιο σημαντικά ζητήματα. Αν προσπαθήστε να εκτιμήσετε ποια θα είναι τα έσοδα και τα έξοδά σας μετά την άφιξη του μωρού -κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο- θα είναι σημαντικό ούτως ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε διάφορα οικονομικά θέματα. Με το τρόπο αυτό, ορισμένες δαπάνες θα μπορούσαν να μειωθούν. Παράλληλα, χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στις δαπάνες που πραγματοποιούνται για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας. Παραδείγματος χάριν, μπορεί το έτοιμο φαγητό να είναι η γρήγορη λύση σε σχέση με το σπιτικό, πρέπει να σκεφτείτε όμως και το κόστος. Ακόμη, η άδεια μητρότητας σπάνια καλύπτει τον μισθό σας στο 100%, γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να αρχίσει η προετοιμασία μέσω της μείωσης των δαπανών, πριν καν γεννηθεί το μωρό.

    3. Αποταμιεύετε εις βάρος σας για τη εκπαίδευση του παιδιού

    Η εκπαίδευση του παιδιού σας είναι βεβαίως σημαντική, όμως δεν πρέπει να παραμελείτε την αποταμίευση που θα σας φανεί στο μέλλον χρήσιμη λόγω της συνταξιοδότησης. Επομένως, δεν πρέπει να αποταμιεύετε για την εκπαίδευση του παιδιού σας εις βάρος της δικής σας αποταμίευσης. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα χρειαστεί να μειώσετε τις δαπάνες μη απαραίτητων «αναγκών».

    4. Σκέφτεστε μόνο βραχυπρόθεσμα

    Αυτή τη στιγμή μπορεί να επικεντρώνεστε στο μωρό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αλλά το μέλλον δεν ξέρετε τι μπορεί να φέρει, επομένως οφείλετε να είστε έτοιμοι για τυχόν εκπλήξεις. Αναθεωρήστε την ασφαλιστική σας κάλυψη – συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας ζωής, αναπηρίας και υγείας. Πολλοί άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια ζωής, αλλά παραμελούν την ασφάλεια αναπηρίας, ωστόσο οι νέοι είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν μια προσωρινή αναπηρία παρά τον πρόωρο θάνατο. Συγχρόνως, η διαθήκη σας δεν σας είναι τόσο απαραίτητη μόνο για να διευκρινιστεί το πώς θα διανεμηθούν τα περιουσιακά σας στοιχεία, αλλά και για το ποιος θα προσέχει το παιδί σας σε περίπτωση που χάσετε τη ζωή σας πρόωρα.

    Όταν ψωνίζετε, να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα. Όταν αγοράζετε πράγματα, αναζητήστε προϊόντα που θα «αναπτυχθούν» με το μωρό. Τα αντικείμενα που μπορούν να μετατραπούν σε κάτι άλλο μελλοντικά είναι μια σοφή λύση για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των αναγκών του μωρού. Για παράδειγμα, οι κούνιες που μετατρέπονται σε κρεβάτια για τα μικρά παιδιά είναι μια έξυπνη αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Γιατί οι επενδύσεις είναι σαν να οδηγείτε ένα ποδήλατο



    ΣΧΟΛΙΑ