• Top Stories

    Αλλαγές στα διόδια – Πώς σχεδιάζεται να γίνεται η καταβολή τους

    • NewsRoom
    Ιόνια Οδό


    Νέες αλλαγές στα διόδια προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης είπε πως έχει καταρτιστεί μελέτη και μέσα στη χρονιά θα γίνει διαγωνισμός προκειμένου να ενταχθεί το σύστημα για κάρτες. «Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banking ή μέσω κινητού, να μη στέκεται στις ουρές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Ο κ. Σπίρτζης επανέφερε το θέμα της αλλαγής που είχε εξαγγείλει ως προς τον τρόπο υπολογισμού της τιμής των διοδίων. Η αλλαγή αυτή θα προβλέπει οι οδηγοί να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο. Όπως τόνισε μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα επέλθει μείωση στις τιμές των διοδίων.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις προσωποποιημένες κάρτες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λέγοντας ότι έχουν εκδοθεί 180.000 τέτοιες κάρτες και στις 15 Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα.

    Τέλος, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η λαθρεπιβίβαση, αλλά τα κυκλώματα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κώστας Καραμανλής:Να προσέχουν πότε πρέπει να μιλάνε και πότε πρέπει να σιωπούν όσοι επικαλούνται τον Καραμανλή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστήριο με κρυμμένα μυστικά μηνύματα που βρέθηκαν σε ρούχα Zara – Ποιος τα αφήνει;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπίρτζης: Έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες – Πότε θα είναι όλα έτοιμα



    ΣΧΟΛΙΑ