• Top Stories

    Γιώργος Προκοπίου: Έκανε και πάλι την έκπληξη στην ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του LNG, προχώρησε στην υπογραφή μιας εξαιρετικά σημαντικής συμφωνίας.

    Για την ακρίβεια η ναυτιλιακή υπέγραψε μία συμφωνία [leasing] με τα κινέζικα ναυπηγεία CSSC Shipping, για τη ναυπήγηση δύο  πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαν-αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG FSRU) δυναμικότητας 174.000 cbm.

    Οι δύο πλωτές μονάδες αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία του κ. Προκοπίου στα τέλη του 2019 και εντός του 2020.

    Αυτή, είναι η πρώτη που υπογράφουν τα κινέζικα ναυπηγεία για την κατασκευή πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαν-αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG FSRU).

    Μέχρι στιγμής στον τομέα των FSRU, την απόλυτη κυριαρχία έχουν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, με μοναδική εξαίρεση τις κινέζικες γιάρδες Wison, που αναμένεται να παραδώσουν στην Exmar μία μονάδα τέτοιου τύπου εντός του Δεκεμβρίου.

    Ο στόλος της Dynagas αποτελείται από 11 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Επιπλέον η εταιρεία του κ. Προκοπίου περιμένει να της παραδοθούν ακόμη τέσσερα νεότευκτα LNG carriers (χωρητικότητας 172.410-cbm τα οποία κατασκευάζονται στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Γουλανδρής: Στην πώληση tanker προχωράει η ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η αναχρηματοδότηση του χρέους της Navios Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντανής: Θετικά τα στοιχεία του τριμήνου για τη Seanergy Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ