• Top Stories

    ΝΔ: Η Τουρκία υπονομεύει την επίσκεψη Τσίπρα, τεράστια η εθνική ευθύνη της κυβέρνησης

    • NewsRoom

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Η Άγκυρα επέλεξε να αγνοήσει επιδεικτικά τις αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία έχει χορηγήσει άσυλο στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουνουτσάκος. Ο ίδιος προσθέτει ότι η ΝΔ επιβεβαιώνεται στην εκτίμησή της ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία είναι κακά προετοιμασμένο και πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη.

    Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

    «Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει.

    » Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης που τους έχει χορηγήσει άσυλο.

    » Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τορπίλη από Τουρκία: Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με απειλες και παραβιάσεις υποδέχεται τον Τσίπρα στην Τουρκία η Άγκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ