• ΥΓΕΙΑ

    Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέει ο Βασιλακόπουλος

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας


    Κατά της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό είναι ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας.

    Την κατάργηση του πιστοποιητικού μέχρι το Πάσχα, είχε προαναγγείλει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του.

    «Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ‘ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Πρόσθεσε ότι η άποψή του δεν στηρίζεται σε ιδεοληψία, αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

    Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα.

    Επανέλαβε, δε, πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

    Τι είχε πει ο Μαγιορκίνης

    Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είχε δηλώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να έχει καταργηθεί έως το Πάσχα.

    «Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως, και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass», ήταν τα λόγια του στην κρατική τηλεόραση.

    «Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», πρόσθεσε, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα και αυξηθούν οι νοσηλείες.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Σε τι φάση βρισκόμαστε με τα αντιικά φάρμακα – Τα πρώτα συμπεράσματα από τη χρήση τους

    Πού γίνονται σήμερα 21/3 δωρεάν rapid test

    Ανησυχία για την Όμικρον 2 – Οι φόβοι για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου



    ΣΧΟΛΙΑ