• AUTO

    Στα δικαστήρια η εταιρεία ελαστικών της μοιραίας Porsche του Βακάκη

    • NewsRoom
    porsche


    Το πολύνεκρο δυστύχημα με τη φονική Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης έχει σοκάρει το πανελλήνιο, με τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη να προκαλούν ανατριχίλα. Η ιλιγγιώδης ταχύτητα, η απερίσκεπτη οδήγηση αλλά και η κατάσταση των ελαστικών προκαλούν πολλά ερωτήματα. Μάλιστα, τα ελαστικά της μοιραίας Porsche του νεαρού Βακάκη, εκτός από ακατάλληλα για μεγάλες ταχύτητες και παλαιωμένα, έχει και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα χειμερινά ελαστικά της 911 Turbo νεαρού Βακάκη είναι “made in Finland” (κατασκευασμένα στην Φιλανδία). Είναι μάρκας Nokian η οποία έχει εκκρεμής δικαστικές υποθέσεις στη Φιλανδία, για εξαπάτηση των καταναλωτών αλλά και Δημοσιογράφων.

    Οπως έχει δημοσιεύσει παλαιότερα το newsauto.gr, επικαλούμενο δημοσίευση της εφημερίδας  “Aamulehti”, η Φιλανδική εταιρεία την περίοδο 2010-2013 κατασκεύαζε τα ίδια ελαστικά για όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποιούσε δηλαδή τα ίδια μίγματα υλικών, αλλάζοντας μόνο την ονομασία του ελαστικού.

    Παρότι οι ανάγκες τις Βόρειας Ευρώπης είναι διαφορετικές, -μεγαλύτερες απαιτήσεις λόγω καιρικών συνθηκών- η εταιρεία πουλούσε τα ίδια λάστιχα Βόρεια και Νότια αλλάζοντας όνομα και βέβαια την τιμή, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη με αυτή που πλήρωναν οι καταναλωτές στη Νότια Ευρώπη. Και αυτό για το ίδιο λάστιχο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόστολος Βακάκης: Ο πολυτάραχος βίος του Mr. Jumbo – Από την προσφυγιά έως τον χαμό του γιου του (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Βακάκης. Όλη η αλήθεια για το τρομακτικό δυστύχημα με την Porsche (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Βακάκης: Ποιος ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη του γίγαντα των παιχνιδιών Jumbo, που οδηγούσε τη μοιραία porsche (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ