• City Stories

    Quinta, ένα κεφάτο στέκι στο Ψυρρή – Γιατί αυτό το μαγαζί ξεχωρίζει στην περιοχή

    Quinta


    Το μικρό μπαράκι  της Τουρναβίτου δίπλα στο θέατρο Θησείον, που αποτέλεσε σημείο συνάντησης θεατρόφιλων και καλλιτεχνών, μετακόμισε από τον Οκτώβριο λίγο πιο κάτω, στην οδό Σαρρή στον αριθμό 50.

    Η Quinta,  όπως μου εξηγεί  ο  ιδιοκτήτης της, ο Γιώργος Σύρμας,  πήρε το όνομά της  από  το θρυλικό κλαμπ  της Φωκίωνος Νέγρη του ‘60, που είχε  διάσημους πελάτες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης,  η Αλίκη Βουγιουκλάκη,  ή ο Ομάρ Σαρίφ, και  έγινε  σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής.  Υπάρχει  όμως κι άλλος λόγος:  στην περιοχή βρίσκονται πολλά από τα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα θέατρα των Αθηνών, όποτε μόνο ένας άκρως θεατρικός όρος θα ταίριαζε στο προφίλ του μαγαζιού.

    Η καινούργια  Quinta έχει   μεταφερθεί πλέον σε ένα υπέροχο διώροφο κτίριο. Ο Γιώργος  μαζί την ηθοποιό Άρτεμη  Γρύμπλα,   στενή του συνεργάτη  και « ψυχή»  του μαγαζιού,  έχουν   επιμεληθεί τη διακόσμηση του χώρου, που διακρίνεται από έναν ρετρό χαρακτήρα και  απλότητα. «Θέλαμε ένα επεκταθούμε και στο φαγητό. Έτσι βρήκαμε αυτό το υπέροχο κτίριο, που θυμίζει  τα παλιά νεοκλασικά των Αθηνών. Η φιλοσοφία μας είναι πως  οι πελάτες μας  θέλουμε να νιώθουν σαν στο σπίτι τους», μου εξηγεί ο Γιώργος.   Φαίνεται πως το πέτυχαν,  γιατί το όλο περιβάλλον    έχει οικογενειακή ατμόσφαιρα, που συμπληρώνεται από το  προσωπικού του μαγαζιού:  πάντα χαλαρό κι εξυπηρετικό θα σας κάνει να νιώσετε οικεία.

    Facebook /Quintabarathens
    Facebook /Quintabarathens

    Αν καθίσετε στο ισόγειο, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στην μπάρα, ή σε  άνετους καναπέδες  προς το βάθος,   για όσους  επιζητούν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.  Το καλύτερο  όμως σημείο είναι τα  χαριτωμένα ξύλινα τραπεζάκια δίπλα στα παράθυρα για να χαζεύετε  την κίνηση  του δρόμου:  θα νομίζετε ότι βλέπετε ταινία. Επίσης υπάρχει και μια  εσωτερική αυλή, όπως συνηθιζόταν στα παλιά σπίτια,  που τώρα  βρίσκεται υπό διαμόρφωση, αλλά  μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη  να υποδεχτεί τους θαμώνες που θέλουν να απολαύσουν τον καλό  καιρό.

    Instagram /quinta_bar_athens
    Instagram /quinta_bar_athens

    Ο πάνω όροφος, φωτεινός και γεμάτος χρώματα, έχει  ένα μικρό σεπαρέ, όπου πρωταγωνιστεί ένα μεγάλο αντίκα τραπέζι, για να δειπνήσετε με την παρέα σας, αν είστε πολλά άτομα.  Επίσης  μπορείτε να θαυμάσετε,  αλλά και να καθίσετε σε  μια υπέροχη συλλογή παλιών βιεννέζικων καρεκλών, που έχουν αναπαλαιωθεί με αγάπη και προσοχή, όπως και πολλά ακόμα από τα έπιπλα του χώρου. Η αδελφή του Γιώργου βέβαια,  η εξαιρετική ενδυματολόγος Βασιλική Σύρμα, έχει βάλει βέβαια το μαγικό της χέρι, καθώς  εκείνος εμπιστεύεται τυφλά την κρίση και το γούστο της.

    Ο κόσμος που μαζεύεται  στην Quinta έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι’ αυτό πολλές  φορές διοργανώνονται δημιουργικά events, αλλά και εκθέσεις,  ενώ  σίγουρα  αργά το βράδυ θα πετύχετε και αρκετούς ηθοποιούς από τα πέριξ.   Οι μουσικές επιλογές ποικίλλουν ανάλογα με τη βραδιά. «  Θέλουμε ο κόσμος να έρθει εδώ και να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε  ένα πάρτι  σαν αυτά που κάναμε παλιά,  οπότε  η μουσική  πάει ανάλογα με το κέφι», μου λέει ο  κύριος Σύρμας.    Κάποια βράδια  μάλιστα της εβδομάδας ηθοποιοί  της νέας γενιάς ανεβαίνουν στα decks και απογειώνουν την ατμόσφαιρα.  Έχουμε και λέμε: κάθε Σάββατο ο Κωνσταντίνος Μπιμπής,  κάθε Παρασκευή ο  Γιάννης Σοφολόγης, ενώ τις Πέμπτες του προγράμματος ηγείται ο Νικόλας Παππαδομιχελάκης. Τις  υπόλοιπες  μέρες εναλλάσσονται οι  DJs και μαζί τους και τα μουσικά ακούσματα.

    Facebook /Quintabarathens
    Facebook /Quintabarathens

    Το καλύτερο  όμως  στην Quinta είναι   πως  βρείτε πολύ καθαρά και  « εκλεκτά»  ποτά,  αλλά και  cocktails- μπορείτε μάλιστα  να παραγγείλετε  τον  συνδυασμό που  σας αρέσει.  Είναι από τα ελάχιστα μπαρ στην Αθήνα, που αν και δεν είναι  αυστηρά wine, προσφέρει επιλογές   στο κρασί και δεν σερβίρει εκείνο το γνωστό νερόπλυμα, που  μονό πονοκέφαλο προκαλεί.  Ο πλούσιος κατάλογος κρασιών  του περιλαμβάνει ετικέτες από  επιλεγμένα οινοποιεία μικρής παραγωγής του Αιγαίου.  Μάλιστα το πότο σας  συνοδεύεται από υπέροχα φρυγανισμένα ψωμάκια, ζεστά και λαχταριστά.

    Οσο αφορά στην κουζίνα, ανοίγει από τις έντεκα  το πρωί και κλείνει  στη μια το βράδυ.  Το  μενού   είναι κατά βάση ιταλικό με μεσογειακές επιρροές και το  επιμελείται ο σεφ Χρήστος Τσακιρίδης. Το χαρακτηριστικό  του καταστήματος είναι τα φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζονται στην κουζίνα και δεν αγοράζονται έτοιμα. Αξίζει να δοκιμάσετε τα     φρέσκα νιόκι με κεφτεδάκια, τις  φρέσκιες παπαρδέλες με τρούφα,   ή  τις  πένες με φιλετάκια κοτόπουλο. Φυσικά  δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πίτσες: είναι όλες από λεπτή, τραγανιστή  ζύμη   και μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς,  ή να εμπιστευτείτε τις ευφάνταστες επιλογές του σεφ.   Ο κατάλογος συμπληρώνεται  και από μερικά διεθνή πιάτα ,  όπου ξεχωρίζουν τα ζουμερά burgers (από τα καλύτερα που μπορείτε να βρείτε), οι  δροσερές σαλάτες, ενώ υπάρχουν και ειδικά μενού  για  vegeterians.

    H Quinta   επίσης  σερβίρει  και brunch καθημερινά,  όχι μόνο  το Σαββατοκύριακο, το οποίο λειτουργεί από τις έντεκα  το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα.  Με δέκα ευρώ μπορείτε να παραγγείλετε τρία πιάτα  κι ένα ρόφημα. Εκτός από  τις κλασικές επιλογές, που στηρίζονται σε  συνταγές  με  αβγά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σαλάτα με κινόα και γαρίδες,  πίτσα με ρόκα και αβγό, μια συγκλονιστική τορτίγια με κοτόπουλο, αλλά και μίνι burgers. Αν διψάτε  πολύ, επιλέξτε  τη σπιτική λεμονάδα με δυόσμο και  θα με θυμηθείτε.  Στο τέλος μπορείτε να παραγγείλετε ένα τιραμισού – σκέτη απόλαυση,  που παρασκευάζεται μπροστά σας, πάνω στο τραπέζι, ενώ πολύ καλή είναι και η πανακότα. Καθημερινά όμως υπάρχουν εκπλήξεις  σχετικά με τα επιδόρπια, που όλα  φτιάχνονται στην κουζίνα του μαγαζιού.

    Τέλος η Quinta  φημίζεται για τα κεφάτα πάρτι της, κάποια έχουν και πρωτότυπες θεματικές.  Συγκεντρώνουν κυριολεκτικά όλο τον καλό τον κόσμο και κρατούν μέχρι πρωίας. Μπορείτε, αν  θέλετε, να διοργανώσετε κι εσείς το δικό σας  στον πάνω όροφο, κατόπιν συνεννόησης.

    Πηγή: bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ