• Top Stories

    Μύκονος: Η χρυσή «λεία» των ληστών που έκλεβαν ρολόγια εφοπλιστών – Στις 200.000 ευρώ το ακριβότερο

    • NewsRoom


    Τρεις σπείρες Ιταλών από τη Νάπολη έκαναν «χρυσές δουλειές» αποσπώντας πανάκριβα ρολόγια από πλούσιους τουρίστες στη Μύκονο. Η δράση τους ήταν «πλούσια» όπως και η λεία τους που ανέρχεται συνολικά στα 832.000 ευρώ!

    Στο στίχαστρο των δραστών που ενήργησαν από τις 24 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2017 μπήκαν ρολόγια επιχειρηματιών και εφοπλιστών από πολλά μέρη της γης: Τουρκία, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία, Αγγλία, Ισραήλ, Καναδά και Βραζιλία.

    Εκμεταλλευόμενοι στιγμές απροσεξίας των ιδιοκτητών, εν ριπή οφθαλμού οι δράστες έκλεβαν τα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ρολόγια που φορούσαν τα θύματά τους.

    Τα μέλη των συμμοριών έχουν ταυτοποιηθεί ωστόσο δεν έχουν γίνει συλλήψεις και όλοι τους αναζητούνται.

    Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 27 έως 35 ετών, ενώ όπως έγινε γνωστό κατάφεραν να κλέψουν συνολικά 11 ρολόγια, μεταξύ άλλων με κάσες χρυσού, διαμάντια και επενδύσεις από δέρμα κροκόδειλου.

    Ορισμένα από τα ρολόγια που εκλάπησαν είναι τα εξής:

    Δύο Richard Mille: 200.000 και 160.000 ευρώ
    Δύο Patek Philippe: 50.000 και 25.000 ευρώ
    Δύο Rolex: 50.000 και 40.000 ευρώ

    Έπειτα από πολύμηνες έρευνες προέκυψαν τα στοιχεία των επτά Ιταλών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματικές ομάδες και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου. Παράλληλα, ενημερώθηκαν μέσω της Interpol οι ιταλικές αρχές για να τους εντοπίσουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικό πολεμικό σκάφος πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου (video-pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αδερφή του Εμίρη του Κατάρ επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: H νέα επενδυτική κίνηση του εφοπλιστή. Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ