• Κοινωνία

    Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων οριστικά η ταφή – Πότε ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

    • NewsRoom
    Μίκης Θεοδωράκης: Στην Μητρόπολη το λαϊκό προσκύνημα του μουσικοσυνθέτη


    Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στην ενδοοικογενειακή διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς πλέον όλες οι πλευρές φαίνεται πως συμφωνούν αυτή να γίνει στον Γαλατά Χανίων.

    Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του. Ωστόσο, η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζήτησε η ταφή να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου διαμένει με προβλήματα υγείας η μητέρα της. Αντίθετα, ο γιος του Γιώργος Θεοδωράκη ήταν υπέρ του να τηρηθεί η επιθυμία του πατέρα τους.

    Τελικά, και ενώ αναμένεται τη Δευτέρα η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων γύρω από την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη φαίνεται πως συμφώνησε και εκείνη ως προς την ανάγκη σεβασμού της επιθυμίας του πατέρα της.

    Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης, η σωρός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει στην Κρήτη και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Γαλατά.

    Εν τω μεταξύ, διευκρινήσεις έδωσε το ΚΚΕ, σχετικά με τις ώρες που θα πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

    Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

    Υπενθυμίζεται πως σε επιστολή του το 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης ζητούσε από τον ΓΓ του ΚΚΕ να αναλάβει την διευθέτηση των ζητημάτων γύρω από την κηδεία



    ΣΧΟΛΙΑ