• Top Stories

    Μέγγενη για Καμμένο η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

    • NewsRoom


    Πέραν του «εμφυλίου» που έχει φέρει στο εσωτερικό της Εκκλησίας και της σφοδρής κριτικής που δέχεται ο αρχιεπίσκοπος, η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου δοκιμάζει και τις αντοχές του Πάνου Καμμένου, ο οποίος πιέζεται πολιτικά από την απόφαση του Μαξίμου να προχωρήσει ακόμη και μονομερώς στη νομοθέτηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα ενδοκυβερνητική κόντρα.

    Από την ανακοίνωση που εκδόθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας από το γραφείο του πρωθυπουργού γίνεται σαφές πως οι κληρικοί βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων αναφορικά με το μισθολογικό τους, αφού η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι «για το μισθολογικό των κληρικών αποφασίζει η πολιτεία».

    Πάντως, η συμφωνία μοιάζει να λειτουργεί συσπειρωτικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πλειονότητα των στελεχών στηρίζει την συμφωνία, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τάσσονται υπέρ μιας πιο σκληρής γραμμής.

    Για να μην υπάρξουν νέα παρατράγουδα, προς το παρόν ο Πάνος Καμμένος αντιδρά στην πολιτική πίεση ήπια, παραπέμποντας στις αποφάσεις της Εκκλησίας. Παρ’ όλα αυτά είναι σίγουρο ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις ζυγίζοντας το πώς και το πότε πρέπει να παρέμβει.

    Ήδη, μάλιστα, έχει σημειωθεί η πρώτη μεταβολή στη στάση του κ. Καμμένου, αφού όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία από τους κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμο έσπευσε να την χαιρετίσει, εκτιμώντας ότι η στάση του αρχιεπισκόπου βεβαίωνε για την ευτυχή  κατάληξη, ωστόσο όταν φάνηκαν τα σύννεφα έστρεψε ελαφρώς παραπέμποντας στις αποφάσεις της Εκκλησίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξαλλος ο μητροπολίτης Πειραιώς με κυβέρνηση – Ιερώνυμο: Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα χαρακώματα κυβέρνηση και Ιεράρχες για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών – Αποκαλυπτικοί διάλογοι



    ΣΧΟΛΙΑ