• Κοινωνία

    Με απόφαση δικαστή η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ


    Αύριο, Πέμπτη 11 Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στο Πρωτοδικείο Αθηνών από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που έχουν έννομο συμφέρον για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr, η θητεία της διοίκησης Συνομοσπονδίας λήγει την Πέμπτη και μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες να πραγματοποιηθεί συνέδριο, θα αποφασίσει το δικαστήριο ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας. Οι δικαστές θα ορίσουν μάλιστα τη διάρκεια της θητείας της προσωρινής διοίκησης, η οποία μπορεί να είναι από τρεις έως έξι μήνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών είναι να οριστεί άμεσα προσωρινή διοίκηση, ώστε να μην μείνει ακέφαλη η ΓΣΕΕ. Μάλιστα θα προτείνουν στο δικαστή τα μέλη της προσωρινής διοίκησης να είναι άτομα που γνωρίζουν τον τρόπο διοίκησης της Συνομοσπονδίας και μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου ώστε να προκύψει νέα εκλεγμένη Διοίκηση, αλλά και η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

    Σε διαφορετική περίπτωση χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα γάμου που προβλέπεται στην ΕΓΣΣΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΕΓΣΣΕ του 2018 έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και η τρίμηνη μετενέργεια της έληξε στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, υπάρχουν και νομικοί που υποστηρίζουν ότι η μετενέργεια της Σύμβασης διαρκεί 6 μήνες.

    Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα κι άλλο οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ τόσο στο ξενοδοχείο στη Καλαμάτα, όσο και στη Ρόδο.

    Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για καλά οργανωμένη εισβολή από κρυφή είσοδο στο ξενοδοχείο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, η οποία δεν ακολούθησε την επέμβαση εισαγγελέα να εκκενώσουν το ξενοδοχείο από τα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν σχέση με τη Συνομοσπονδία. Ακόμη επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία όπως τονίζουν έχει στόχο την διάλυση των συνδικάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΣΕΕ: Άγριο ξύλο τα ξημερώματα πριν από το συνέδριο στη Ρόδο! Τέσσερις τραυματίες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός βρέθηκε 22χρονος φοιτητής στον Έβρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «παράπονο» της Νοτοπούλου: «Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν μόνο 50 για το κλίμα, αλλα εκατοντάδες για την Μακεδονία»



    ΣΧΟΛΙΑ