• Top Stories

    Μαρία Σπυράκη: Τυχαία η μοναδική συνάντησή μου με τον Ζάεφ – Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Μαρία Σπυράκη

    Μαρία Σπυράκη


    Απάντηση σε γερμανικό δημοσίευμα που τη θέλει να είχε μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ έδωσε η Μαρία Σπυράκη. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως η συνάντηση έγινε τυχαία, «καθώς πήγαινα να πάρω καφέ, δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο». Επισήμανε, μάλιστα, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η FAZ.

    «Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε: «Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές».

    «Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση» ανέφερε η κ. Σπυράκη.

    Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες».

    «Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς» υπογράμμισε.

    Το δημοσίευμα της FAZ αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ ο Κ. Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυστικές συναντήσεις Σπυράκη – Ζάεφ αποκαλύπτει η FAZ



    ΣΧΟΛΙΑ