• Top Stories

    Λήξη συναγερμού στον ΣΥΡΙΖΑ: Το ύποπτο δέμα ήταν ένα… power bank για τον Π. Σκουρλέτη (upd)

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ


    Αίσιο τέλος στην αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το δέμα που κρίθηκε ύποπτο τελικά περιλάμβανε ένα power bank για την φόρτιση συσκευών.

    Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στις Αρχές, καθώς οι υπεύθυνοι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν δέμα, που έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία, το οποίο τους φάνηκε ύποπτο.

    Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι σήμαναν λήξη συναγερμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δέμα είχε ως παραλήπτη τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

    Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την έκρηξη βόμβας, στις 7 το πρωί έξω από τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι, τραυματίζοντας δύο άτομα, τον νεωκόρο και έναν αστυνομικό που έσπευσε στο σημείο.

    Για την έκρηξη στο Κολωνάκι η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για χτύπημα από νεοσυσταθείσα οργάνωση που πειραματίζεται σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός και η συνδεσμολογία της βόμβας μάλλον ήταν μία δοκιμή χτυπήματος.

    Μέσα στο μεταλλικό κουτί, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μερικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω σε αυτά ήταν δεμένα διάφορα βαρελότα, ενώ η συνδεσμολογία ήταν παρόμοια με αυτήν μίας ωρολογιακής βόμβας.

    Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας, όπως συμβαίνει συνήθως και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη στο Κολωνάκι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα οργάνωση που πειραματίζεται «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από την έκρηξη στο Κολωνάκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι – Δύο τραυματίες (upd+video)



    ΣΧΟΛΙΑ