• Κοινωνία

    Li Li Shu: Τι κατέθεσαν για το κύκλωμα της κόκας πασίγνωστη ηθοποιός και ο γιος της

    • NewsRoom

    sushi with chopsticks


    Ουδεμία σχέση με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που γινόταν στο εστιατόριο Li Li Shu στο Κολωνάκι, γνωστό ως «σουσάδικο της κόκας», υποστηρίζει ότι έχει η πασίγνωστη ηθοποιός και επιχειρηματίας Χ.Π.

    «Έχω φτύσει αίμα να μεγαλώσω το παιδί μου. Ποτέ δεν θα έβαζα σε κίνδυνο τη ζωή του, την πορεία του και την καριέρα του», δήλωσε η ίδια στην απολογία της.

    «Μέχρι τη στιγμή που έγινε αυτό, ζούσα ένα όνειρο. Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό το πράγμα», υποστήριξε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι της υπόθεσης τής ήταν «κοινωνικά γνωστοί», αφού δεν τους ήξερε ούτε τους έκανε παρέα. Τέλος, ανέφερε ότι δεν πλησίασε ποτέ κανείς την ίδια ή τον γιο της, που επίσης είναι κατηγορούμενος, για να την ενημερώσει για όσα συνέβαιναν.

    Η ηθοποιός που είχε μερίδιο στο γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, το οποίο θεωρείται έδρα εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε επώνυμους Έλληνες καλλιτέχνες, αναφέρθηκε στη σύντομη απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον συμμέτοχο του μαγαζιού με καταγωγή από τον Καζακστάν, κάνοντας λόγο για ένα καλόκαρδο άνθρωπο.

    «Ήμουν υποψιασμένη για τις παρέες του γιου μου μόνο, όχι για τα επαγγελματικά», είπε και επανέλαβε πως ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «ήταν φιλικός και καλόκαρδος. Εξακολουθώ να θεωρώ απίστευτο αυτό το πράγμα».

    Όλοι οι κατηγορούμενοι στο σύνολό τους δήλωσαν πλήρη άγνοια για όσα συνέβαιναν στο μαγαζί.

    Τι υποστήριξε ο γιος της ηθοποιού

    Από την πλευρά του, ο γιος της ηθοποιού, απολογούμενος στο δικαστήριο, υποστήριξε και εκείνος πως δεν γνώριζε ούτε είχε πληροφορηθεί κάτι.

    «Αν ήξερα, θα διέκοπτα κατευθείαν τη συνεργασία μας» είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γνωστό παρουσιαστή που απολογήθηκε κατά την περασμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

    «Είχε βάλει κάποιο κεφάλαιο. Δεν ήθελε να ασχολείται, να έχει κάποιο ρόλο. Ερχόταν για φαγητό μια φορά την εβδομάδα μόνο» ανέφερε για τον παρουσιαστή ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.

    Στην ίδια γραμμή, της άρνησης της κατηγορίας για διακίνηση ναρκωτικών, κινήθηκαν όμως κατά τη σημερινή συνεδρίαση και οκτώ ακόμη κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στο δικαστήριο. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι στο σύνολό τους υποστήριξαν πως ήταν χρήστες και επεδίωκαν μόνο να βρουν τη δόση τους.

    Επιπλέον, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία απολογήθηκε συμπληρωματικά, και ο συνιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο οποίος ρωτήθηκε για συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Στις συνομιλίες αυτές περιλαμβάνεται και το όνομα άλλης γνωστής ηθοποιού, η οποία αν και είναι κατηγορούμενη δεν βρέθηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί.

    Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις, ο κατηγορούμενος συνιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε ότι η συνομιλία του με την απούσα από το δικαστήριο ηθοποιό ήταν «κέρασμα». Όπως εξήγησε, «κατέβηκα κάτω από το σπίτι μου και ήπιαμε παρέα». Μάλιστα, ο συνήγορος της ηθοποιού υποστήριξε στο δικαστήριο πως η ίδια είναι περιστασιακός χρήστης και οι αναφορές στις τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν να κάνουν για ιδία χρήση.

    Πλέον η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

    Το «κέρασμα» σε γνωστή ηθοποιό

    Ο συνιδιοκτήτης του μαγαζιού και κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα συμπληρωματικά, καθώς ρωτήθηκε για συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Μεταξύ των συνομιλητών είναι και η διάσημη ηθοποιός Δ.Μ., η οποία δεν βρέθηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί.

    Ο κατηγορούμενος συνιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε ότι η συνομιλία του με τη συγκεκριμένη ηθοποιό αφορούσε σε «κέρασμα». Όπως εξήγησε, «κατέβηκα κάτω από το σπίτι μου και ήπιαμε παρέα».

    Μάλιστα, ο συνήγορος της ηθοποιού Δ.Μ. υποστήριξε στο δικαστήριο πως η ίδια είναι περιστασιακός χρήστης και οι αναφορές στις τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν να κάνουν για ιδία χρήση.

    Νωρίτερα, είχε απολογηθεί και ο υιός της ηθοποιού, ο οποίος κι αυτός δήλωσε ότι είχε πλήρη άγνοια για τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία. «Αν ήξερα, θα διέκοπτε κατευθείαν τη συνεργασία μας» επεσήμανε, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στο γνωστό παρουσιαστή Θ. Γ. που απολογήθηκε κατά την περασμένη συνεδρίαση, δηλώνοντας αθώος. «Είχε βάλει κάποιο κεφάλαιο. Δεν ήθελε να ασχολείται, να έχει κάποιο ρόλο. Ερχόταν για φαγητό μια φορά την εβδομάδα μόνο» εξήγησε.

    Κατά τη συνεδρίαση, απολογήθηκαν ακόμη οκτώ κατηγορούμενοι που αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας στην πλειοψηφία τους πως ήταν χρήστες και επεδίωκαν μόνο να βρουν τη δόση τους.

    Η πρόεδρος κήρυξε τη λήξη των απολογιών και πλέον αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύλληψη-βόμβα μετά από δύο χρόνια: Στα χέρια της Αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του Li Li Shu για την άσπρη σκόνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Li Li Shu: Τι δήλωσε ο εμπλεκόμενος παρουσιαστής για το κύκλωμα κοκαΐνης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτα πράγματα για το Li Li Shu: Οι κατηγορούμενοι ζητούν από τα media να τους βάλουν…πλάτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Li Li Shu: Άσπρη σκόνη -ξέξασπρη τυλίγει το Κολωνάκι! Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ