• LIFE&STYLE

    Li Li Shu: Άσπρη σκόνη -ξέξασπρη τυλίγει το Κολωνάκι! Όλα τα ονόματα

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    «Η κοκαΐνη είναι ο τρόπος του Θεού να σου πει ότι έγινες υπερβολικά πλούσιος» αφόρισε κάποια στιγμή νηφαλιότητας, ο αυτόχειρας και εξαρτημένος, αστείρευτου ταλέντου ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς. Και πιο παλιά ο Έρικ Κλάμπτον τραγουδούσε «if your thing is gone and you wanna ride on; cocaine. Don’t forget this fact, you can’t get it back; cocaine. She don’t, she don’t lie, she don’t lie; cocaine». Η μυθολογία του εν λόγω ναρκωτικού έχει θεμελιωθεί σε στίχους, χρήση από ιδιοφυείς, πραγματικές διασημότητες όπως ο Σίγκμουντ Φρόιντ ή  μυθιστορηματικές όπως ο Σερλοκ Χόλμς, αλλά και από ολόκληρα βιβλία, όπως το «Κοκαϊνα» του Πιντιγκρίλι, γεμάτο πρόκληση, σκανδαλώδη αντισυμβατικότητα, σαρκασμό και ειρωνεία. Μόνο που στο καιρό μας, μόνο ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έχει μετρήσει το ναρκωτικό, τη «λευκή κυρία» στη διάσταση της χρήσης από πλουσίους ως γόητρο και επιτηδείων εμπόρων ως μέσο πλουτισμού, σίγουρου και όχι με χρηματιστηριακές αυξομειώσεις αξ

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Όπως πάντα, όπως πάντοτε!

    Τα πρεζάκια αργολιώνουν, σκιές χαμένες, σε κρύες πλατείες και υπόγειες διαβάσεις, από σκάρτες παρτίδες με πρησμένες φλέβες και οίκτος δεν περισσεύει. Συνηθισμένοι στις καρφωμένες ενέσεις, σε στενά γύρω από την Ομόνοια, ανάμεσα σε ήχους από ξένες γλώσσες και όρθιες, κοκκαλιάρικες αγοροπωλησίες, όπου τα χαμόγελα μοιάζουν με γκριμάτσες πόνου, όταν η ηρωίνη κυλάει σε φλέβες, στο φως της ημέρας. Και εμείς έχουμε συνηθίσει.

    Περνάμε τάχα, πως δεν βλέπουμε και βιαζόμαστε να πάμε στο καλό μας. Αντίθετα στην περίπτωση της κοκαΐνης, η μυθολογία μας κάνει περίεργους.

    Τόνι Μοντάνα και Λύκος της Wall Street

    Απαγορευμένη για τους κοινούς θνητούς, κλείνεται σε μαγαζιά πολυτελείας, σε διαμερίσματα και βίλες κλειδωμένες για μας, με σεκιούριτι και άγρια σκυλιά σε μέγεθος ανθρώπου να αλυχτάνε εκπαιδευμένα τους παρείσακτους.

    Κυκλοφορεί στα διάσημα θέρετρα, ταξιδεύει με σκάφη ιδιωτικά πολλών μέτρων, κάνει χειμερινά σπορ, αφορά σε ενεργητικές, χαλαρωμένες αισθήσεις, γέλια, ηδονισμό διεγερτικό από αυτόν που δείχνουν οι ταινίες και τα βίντεο κλιπ.

    Μπαίνει σε τσάντες σινιέ καλλονών που αγαπάνε ευκολά με μια «μυτιά», διασκεδάζουν πιο έντονα, κοιμούνται όσο πρέπει, γίνονται καλή συντροφιά. Φτιάχνει γόηδες κυρίους που έχουν τις άκρες και απευθύνονται σε «άρχοντες της νύχτας».

    Προσφέρει κέφι, πνεύμα, γκλάμουρ, αισθαντικότητα και αισθησιασμό, αντοχή στο αλκοόλ, στο ξενύχτι, στις σκληρές αγοροπωλησίες. Γίνεται φόντο για προχωρημένα εντιτόριαλ μόδας και για σκηνές σαν εκείνη στο «Λύκο της Wall Street» με τον χρυσό χρηματομεσίτη Ντι Καπριο να βουτάει τη μύτη του σε απαλούς, πουδαράτους λόφους σκόνης, πάνω από ακόμα πιο στρογγυλά οπίσθια νοικιασμένων καλλονών, μιας σκόνης ικανής να τον κάνει να κόψει κομμάτια σάρκας από τους οικονομικούς αντιπάλους του και όσο ωμά και αν είναι να τα καταπίνει και να μη χορταίνει.

    Είναι ο Πατσίνο στον Σημαδεμένο, πεινασμένος για όλα όσα δεν φτιάχτηκαν για αυτόν, σπίτια, αμάξια, ωραία κορίτσια, απολαύσεις απαγορευτικές που τις βαφτίζει με κοκαΐνη σε ιδιοκτησία του και λεία του.

    Είναι όλες εκείνες οι σκηνές, οι σελίδες, οι διαφημίσεις που σου λένε πως αυτή, η λευκή κυρία, η πούδρα της χαράς, το χιόνι της ευτυχίας, η ζαχαρένια σαν άχνη ηδονή, δεν είναι για μας, φυσικά, για μοντέλα, πάμπλουτους, μεγάλο – εγκληματίες, θρυλικούς πρωταγωνιστές, σπουδαίους ροκ σταρς, ινδάλματα, γίγαντες, πριγκίπισσές μιας βιομηχανίας ονείρων δικών μας, που συχνά πολτοποιεί τους πρωταγωνιστές της. Τους χρήστες, ντε!

    Όλα εκείνα τα φτιαγμένα από φως πλάσματα, που ψάχνουν χαλαρότητα, κέφι, αντοχή, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία στην λευκότητα της κόκας. Θύματα γοητείας άσπιλα, χιονάτης απαλότητας στρεβλής αίσθησης.

    Με αυτήν την ψευδαίσθηση της αιωνιότητας τους και τον εξορκισμό του μάταιου.

    Γελάκια κρυστάλλινα στις τουαλέτες μεγάλων κλαμπ. Υπόγειες απολαύσεις σε μπαρ και ρεστοράν. Γραμμές στρωμένες, σα νυχιές, σε πλακάκια. Το όνειρο που σπανίως -αλλά συμβαίνει!- αστυνομεύεται, καρφώνεται, συλλαμβάνεται, παραπέμπεται στις δικαστικές αίθουσες. Και γίνεται εφιάλτης.

    Για εκείνους που είχαν την πλάνη του πάντα. Για μας τους υπολοίπους; Γίνεται δίψα για λεπτομέρειες, με μια υποψίας ανθρωποφαγίας και κυρίως εκδίκησης έστω και ανομολόγητης! Και ω, ναι, ζουν ανάμεσα μας…

    Το Li Li Shu, ο Σταύρος, το πλήθος των διάσημών, η αστυνομία…

    Ιανουάριος 2015. Ανάκριση στη Δίωξη Ναρκωτικών. Ο άντρας που ξέρει πολλά από τη νύχτα στην Αθήνα, σπάει! Αρχίζει να μιλά. Ένα όνομα. Δυο τηλέφωνα.

    Η αποκάλυψη μιας ομάδας που σπρώχνει κόκα στο Κολωνάκι, στη Γλυφάδα, στα ακριβά βόρεια προάστια της ελίτ.

    Τίποτα δεν μένει κρυφό από τον σούπερ κοριό της ΕΥΠ! Ο Σταύρος! Ετών 53! Συνιδιοκτήτης ενός κομψού, μοδάτου σουσι μπαρ στο Κολωνακι, του Li Li Shu.

    Είναι ο άρχοντας του σκοταδιού της πόλης! Δεκάδες ηχογραφήσεις. Ηθοποιοί, σεναριογράφοι, επιχειρηματίες, επιτυχημένοι μαγαζάτορες από τη Μύκονο, εισοδηματίες με ακίνητα στο Κολωνάκι, μοντέλα, ωραίες σύζυγοι ισχυρών ανδρών, κοσμικές περσόνες, άνθρωποι της τηλεόρασης, πρόσωπα από εκείνα που βρίσκονται στις ιλουστρασιόν  κοσμικές σελίδες, ή που αποτελούν πρότυπα επιτυχίας, δόξας, σημαντικότητας, πλούτου, ισχύς, μόδας.

    Όλοι αυτοί καλούσαν τον άρχοντα Σταύρο για να ζητήσουν λίγη ή πολύ από την «λευκή κυρία», να διαμαρτυρηθούν για την ποιότητα ή να απαιτήσουν ακόμα και «ντιλίβερι», όπου ο ίδιος ο Σταύρος παρέδιδε σε πολυτελή διαμερίσματα κοντά στη πλατεία Κολωνακιού ή στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

     «Το άτομο ονόματι Σταύρος εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Li Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι» λέει ο αξιωματικός της Ασφάλειας που ξεσκέπασε την υπόθεση, «για τις μετακινήσεις του και τις πωλήσεις ναρκωτικών χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Mini Copper γκρι και μια λευκή μοτοσικλέτα Aprilia.

    Στις τηλεφωνικές του συνομιλίες είναι εξαιρετικά φειδωλός και τον τρόπο αυτό τον ακολουθούσαν και οι συνομιλητές του.

    Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κώδικές λέξεις όπως «βιογραφικό», «τραπέζι», «μπουκάλι»,  «marlboro», «μηχανάκι», «σετ φούστα, μπλούζα», «ατομάκι», «πράσινο ελληνικό» και πολλά συνθηματικά.

    Οι λεπτομέρειες μαθαίνονται. Τα δημοσιεύματα για τις παραγγελίες των ουσιών, κάποιες στιγμές θυμίζουν διάλογους από ταινίες παρωδίας του Νονού 1, 2 ακόμα και 3…

    Πιάσε ένα τσόκο, μια κρεμούλα και μια χόρτα, μάστορα…

    Η υπέρκομψη κυρία, γνωστή από την έλεγκαν dolce vita της, ζητά, πιεστικά να μάθει αν υπάρχουν ακόμα «χόρτα» στο μενού! Ο εισοδηματίας με τα πολλά ακίνητα και τα διάσημα πάρτι, απαιτεί να του παραδίδει το ρεστοράν με το σουσι, «αφού πληρώνει, καλύτερη μερίδα κοκορέτσι, για να μη μας στέλνει όλους»!

    Τα συνθηματικά μαθαίνονται. Όπου οι λέξεις άλλο είναι και άλλο σημαίνουν. Το «τσόκο» είναι κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα». Η «κρεμούλα» είναι μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA (ή αλλιως Μαντάμ).

    Το «Malboro μαλακό» είναι κοκαΐνη, όπως και το «κοκορέτσι» -αλίμονο!-, «παπάδες» είναι και πάλι το χασίς και «λουλούδια» μάλλον η μαριχουάνα, χωρίς να περνούμε και όρκο!

    Ως «Αλβανό» ζητούσαν ουσίες με προέλευση από την Αλβανία, ενώ για τα ελληνικά ξυπνούσε ο πατριωτισμός και το ζητούσαν ως «πατρίδα». Άμα δεν του ένοιαζε και δεν εξέταζαν ρατσιστικά τον τόπο προέλευσης λέγανε απλά και αδιάφορα «φου», που σημαίνει «πράμα» να ναι και ό,τι να ναι…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Oι Λύκοι του Li Li Shu: Όλες οι μαρτυρίες ( της κόκας ) που καίνε την ηθοποιό του Κολωνακίου .

    Παραγγελίες μέσω… Πακιστάν!

    Στη δικογραφία, λοιπόν,  αναφέρονται εκατοντάδες συνομιλίες του συνιδιοκτήτη του εστιατορίου «Li Li Shu» να σπρώχνει ναρκωτικά σε πασίγνωστα άτομα της σόουμπιζ και του επιχειρηματικού χώρου, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεδιαλύνουν το πως πακιστανικά τηλέφωνα ανήκαν σε Έλληνες επιχειρηματίες! Κάποια από τα τηλέφωνα ήταν καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών, από το Πακιστάν ή από το Μπαγκλαντες.

    Καλούσαν αυτοί στον Σταύρο, όμως ακουγόταν η φωνή διάσημου τηλεοπτικού πρωταγωνιστή που ήθελε την «κεμούλα» ή  μεγαλοεπιχειρηματία που ζητούσε, μέσω Μπαγκλαντές, κοκαΐνη τουλάχιστον αξίας 100 ευρώ καθημερινά! Όταν τα οκτώ μέλη της συμμορίας πιάστηκαν απ την αστυνομία, ο Σταύρος έγινε άφαντος.

    Οι επώνυμοι πελάτες του «Li Li Shu», που χωρίς σούσι και κοκορέτσι με χόρτα δεν έκαναν,  αρχίσαν να περνούν από τα ανακριτικά γραφεία! Τελικά;

    Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων οι 27 διάσημοι της υπόθεσης Li Li Shu της Δεινοκράτους παραπέπονται σε δίκη, που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου του 2018 και σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά ποινικά αδικήματα.

    Οι οκτώ φερόμενοι ως επικεφαλής, είναι τώρα ελεύθεροι, μιας και παρήλθε το 18μηνο της κράτησής τους, ενώ Σταύρος, άφαντος, ακόμα καταζητείται…

    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Οι αγρότες στερούν την κοκαΐνη απ το Κολωνακι!

    Πολλοί είναι οι επικοί διάλογοι ανάμεσα σε πελάτες και του συνιδιοκτήτη τους πολυτελούς σούσι ρεστοράν της Δεινοκράτους, του κυρ Σταύρου.

    Ανάμεσα τους ξεχωρίζουμε εκείνη την παραγγελία, που έχει πολιτική ανησυχία και δυσφορία σχεδόν επαναστατική:

    Πελάτης: «Γιατί αργούμε έτσι ρε φίλε; Τι γίνεται;».

    Σταύρος: «Δε φταίω εγώ ρε φίλε, δεν βλέπεις τι γίνεται με τους αγρότες; Δεν μπορούν να περάσουν τα πράγματα»

    Πελάτης: «…και τι θα κάνουμε εμείς ρε φίλε; Πώς θα την βγάλουμε;».

    Σταύρος: «Το ξέρω φίλε, αλλά έχω έναν άλλο σχεδιασμό για πιο κοντά, κατάλαβες; Λίγο υπομονή κάνε και θα δούμε τι θα γίνει».

    Πελάτης: «…τόση καθυστέρηση ρε φίλε; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή άμα οι αγρότες καθίσουν στις Εθνικές για κάνα δυο μήνες, τι θα κάνουμε; Μήπως έχεις ρε, κανένα άλλο πρόβλημα;».

    Σταύρος: «…όχι αγορίνα μου τι λόγια είναι αυτά που λες; Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα τα κανονίσουμε. Όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα, δεν είσαι μόνο εσύ».

    Και φυσικά όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα!

    Με πιο απλά πράγματα λόγω κρίσης, όπως αποπληρωμές δάνειων και φόρων και αγορές στο σούπερ μάρκετ για να βγει ο μήνας, αλλά δε βαριέσαι! Ο θυμόσοφος κυρ Σταύρος το πέτυχε εδώ! Και σωστό και ο πελάτης!

    Τι θέλουν πια και αυτοί οι αγρότες κάθε λίγο και λιγάκι και αποκλείουν το Κολωνάκι απ τα ναρκωτικά του! Αμάν πια!

    Οι ωραιότερες: μια ηθοποιός, μια καλλονή ηθοποιός και η σύζυγος του πάμπλουτου

    Και ενώ στο Li Li Shu, αναρπαστες ήταν οι τουαλέτες, όπως αποκάλυψε ο υπερ κοριός της ΕΥΠ, διότι εκεί έκλειναν τα ραντεβού οι διάσημοι και μάλιστα σε αυτές του υπογείου, αρχίσαν τα όργανα για το ποιοι είναι αυτοί και πως βρίσκονται μπλεγμένοι.

    Φυσικά κοντός ψαλμός – αλληλούια, αφού εφόσον παραπέμπονται στην δική θα αποκαλυφθούν, αλλά, νομικά δεν επιτρέπεται η ανακοίνωση των ονομάτων τους.

    Ήδη, όμως έχει δημοσιευτεί πως παραπέμπεται ανάμεσα σ άλλους, η υπερκομψη, αδιανόητα κοσμική σύζυγος πολύκροτου επιχειρηματία που μπήκε και βγήκε στον Κορυδαλλό, για χρέη, ενώ κυκλοφορούσε για καιρό με βραχιόλι στα πόδια.

    Μια άλλη κυρία, πολύ ωραία, πάντα δροσερή και φρέσκια, που έχει ζήσει και αρκετό διάστημα στην Ιταλία, ηθοποιός στο επάγγελμα θα βρεθεί στα δικαστήρια μαζί με τον γιο της που δραστηριοποιείται στον χώρο των μαγαζιών της νυχτερινής διασκέδασης.

    Και άλλη μια ηθοποιός παραπέμπεται, αυτή απ τις μεγάλες καλλονές της Ελλάδας, αφοπλιστική τόσο σε εμφάνιση όλο καμπύλες στο σώμα και κοριτσίστικη αθωότητα στο πρόσωπο, όσο και σε ταλέντο.

    Η όμορφη πρωταγωνίστρια έχει κάνει επιτυχίες τόσο στη τηλεόραση με κωμικούς ρόλους, όσο και στο θέατρο, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες με διεθνή καστ.

    Ο φακός λατρεύει το κορμί της και τα εξώφυλλα της, ήταν τα πιο τα ευπωλητα στα ανδρικά περιοδικά. Η συγκεκριμένη καλλονή πρωταγωνίστρια εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται κατηγορούμενη εξ’ αιτίας τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε και καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΛΑΣ και αφορούσε – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – αγορά κοκαΐνης.

     Μάλιστα, σε μία περίπτωση φαίνεται να τηλεφωνεί στον συγκεκριμένο άνδρα για να προμηθευτεί κοκαΐνη και για φίλο της, γνωστό σεναριογράφο στην τηλεόραση.

    Ο τελευταίος κατέθεσε πως: «Στην ηλικία των 22 ετών είχα χάσει τον πατέρα μου και μετά τη μητέρα μου και είχα κάνει κάποια χρήση ναρκωτικών. Έκτοτε δεν είχα καμία σχέση με ναρκωτικά.

    Ένα βράδυ, τέλη Σεπτεμβρίου, αφού είχαμε διασκεδάσει με την κυρία … σ΄ενα κλαμπ στην παραλιακή, εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο να πάρω τσιγάρα και είδα την ηθοποιό να μιλάει στο τηλέφωνο.

    Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου συνάντησε τον Σταύρο … τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα. Με τον Σταύρο συναντήθηκα μόνο τότε. Άλλη φορά δεν είχαμε βρεθεί.

    Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε για τον … ότι πουλάει κοκαΐνη. Τον είχα πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο, χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, σε κάποια περίοδο που ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν είχα πάρει απάντηση. Με έπαιρνε κατόπιν τηλέφωνο, νομίζω τον Νοέμβριο και μου έστελνε μηνύματα που μου φάνηκαν απειλητικά.

    Εκτοτε έσβησα το τηλέφωνο του από το κινητό μου, έβαλα φραγή και δεν είχα καμία επαφή…»…

    Ο καθαρός ουρανός που αστραπές δε φοβάται Βασίλης Σταθοκωστόπουλος

    Μέσα στους εμπλεκομένους που παραπέμπονται γράφτηκε και το όνομα του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου του Βλάσση, αλλά πρόκειται για συνωνυμία.

    Ο επιχειρηματίας έστειλε στα ΜΜΕ την εξής επιστολή: «Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι με έκπληξη, μεγάλη αγανάκτηση και οργή αντίκρισα φωτογραφία μου στο σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» με τίτλο «ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ» συνδέοντας αυθαίρετα και αβάσιμα το όνομα μου με την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ενώ ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες συνήθειες και δραστηριότητες.

    Επειδή το πρόσωπο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα έχει απλώς το ίδιο ονοματεπώνυμο με εμένα, ανήκει σε άλλη οικογένεια επομένως αυθαίρετα και εσφαλμένα έχει δημοσιεύσει φωτογραφία μου.

    Θα ήθελα δε να διευκρινιστεί ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου δεν συνεργαζόμαστε επιχειρηματικά με τον κύριο Βασίλειο Σταθοκωστόπουλο και το μόνο κοινό στοιχείο μας είναι η συνωνυμία.

    Η εν λόγω δημοσίευση είναι καθ’ όλα συκοφαντική για το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου με επιβλαβείς προεκτάσεις για την επιχειρηματική μου φήμη καθότι θέλει να εμπλέκομαι σε κύκλωμα κοκαΐνης, γεγονός που είναι απολύτως ψευδές και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επαγγελματική μου υπόσταση.

    Προκειμένου να αποτραπεί τυχόν αναπαραγωγή του εν λόγω δημοσιεύματος και της ψευδούς αναφοράς του στο πρόσωπο μου από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε σοβαρά υπ΄ όψιν την παρούσα και απέχετε από την αναδημοσίευση τέτοιων ψευδών ειδήσεων και συνδέσεων του ονόματος μου με την εγκληματική συμπεριφορά που αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, κατά του εκδότη του οποίου θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές.»

    Ο Θέμης Γεωργαντάς και η μήνυση

    Στα δημοσιεύματα φωτογραφιζόταν για την εμπλοκή του στην υπόθεση κοκαΐνης στο Li Li Shu παρουσιαστης σε μεγάλο κανάλι πρωινής εκπομπής, που είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός με μεγάλη πορεία σε όλα τα κανάλια σχεδόν της χωράς, ενώ δόθηκαν και τα αρχικά Θ.Γ.

    Ο Θέμης Γεωργαντάς, άνθρωπος πολύ εργατικός, που απέχει από καταχρήσεις και έξαλλες συμπεριφορές, ή προκλητική ζωή, μιας και εργάζεται καμία 20αρια ώρες το 24ωρο, κατέθεσε, για αυτούς τους λόγους, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο ΑΤ Αμαρουσίου.

    Ξεκαθάρισε ότι ουδεμία σχέση έχει με το καρτέλ ενώ είπε σε κάθε επικοινωνία του με φίλους και συνάδελφους που ανησυχήσαν και έσπευσαν να του μιλήσουν πως  «ήμουν ετερόρρυθμο μέλος της επιχείρησης Li li Shou και δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητες του βασικού επιχειρηματία».

    Το περιβάλλον του Θέμη Γεωργαντά λέει πως το καλοκαίρι της επιβολής των capital control η ανησυχία για να σωθούν οι οικονομίες χρονών εργασίας, τον έκαναν να μπει στο μαγαζί με ένα 10%, το επιστεφόταν σπανίως και πάντα με μεγάλες παρέες, σε φανερά σημεία -και όχι στο υπόγειο!- για να φάει και να φύγει.

    Δεν παραπέμπονται δυο κοσμικές

    Εξετάστηκαν απ τις ανακριτικές αρχές και θεωρήθηκε πως δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη δυο διάσημες κοσμικές κυρίες των Αθηνών.

    Η μία που δεν είχε καμιά σχέση με το κύκλωμα είναι ωραία, εξωστρεφής, αλέγρα, καστανή καλλονή, η τρίτη σύζυγος πολύ σημαντικού ανθρώπου των ΜΜΕ.

    Η άλλη είναι γνωστή ως «βασίλισσα» συγκείμενης φίρμας πολυτελών αυτοκινήτων, πολύ κοσμική κάποτε και δραστήρια ως επιχειρηματίας που είδε, με την κρίση, το βασίλειο της να γκρεμίζεται και να μετατρέπεται σχεδόν σε υλικά οικοδομών…

    Αθώοι, εθισμένοι, φταίχτες, διάστημα και κενό…

    Ω! Ναι! Απαντες χαίρουν του τεκμηρίου της αθωότητας και ότι τελικός κριτής είναι ο φυσικός τους δικαστής, φυσικά! Μόνο που η δίκη θα ναι στις 11 Μαΐου σε δημόσια διαδικασία και όλοι αυτοί οι άνθρωποι, θύτες και θύματα, αθώοι και φταίχτες θα δοθούν στην δημοσιότητα χωρίς τη προστασία της διασημότητας ή του πλούτου ή της επιτυχίας τους.

    Θεατές της αρένας διψάμε για ζεστό αίμα, ναι, όλοι εμείς οι απ έξω της λαμπερής αυτής, της γεμάτης πεθαμένη αστερόσκονη, κοινωνία για λίγους. Της κάστας, της ελίτ, της νέας μπουρζουαζίας, που αντλεί εξουσία και επιρροή από τον πλούτο της φήμης της κυρίως.

    Θα εξαντλήσουμε κάθε  αυστηρότητα μας λοιπόν; Όχι στους εμπόρους και σ εκείνους που πλούτιζαν με ελαφριά συνείδηση, αλλά σε όλους αυτούς που υπέκυψαν στην εξάρτηση τους;

    Τα κορίτσια, που όμορφα και αέρινα, έπρεπε να ζαλιστούν απ την λευκή, εθιστική ουσία, για να νιώθουν επιθυμητά, λάγνα, με αντοχές, να τονωθούν, να αντέξουν, να τους κοπεί η όρεξη, να παραμείνουν αδύνατες, να αντέξουν την έκθεση, το σχόλιο, την απόρριψη, το πλήθος!

     Οι άνδρες που δεν χωρούν ή δε θέλουν, στον μέσο όρο, έπρεπε να συνηθίσουν να εμβολιάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα τους με δύναμη, φοβερή ευφορία, ξέχειλη χαρά, σιγουριά για τον εαυτό τους.

    Να μιλήσουν για όλα τα θέματα χωρίς αυτολογοκρίσιες. Να χορέψουν. Να κάνουν σεξ με αντοχές υπεράνθρωπες και αισθήσεις οξυμένες! Και μετά; Μόλις ξυπνήσουν τα μεσημέρια, σε άδεια, ανακατωμένα δωμάτια και όταν το χημικό συστατικό φύγει από το σώμα τους και ο εγκέφαλος προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακτήσει τη χημική του ισορροπία, τότε;

    Τότε έρχεται η ενοχή, η εξάντληση, η ακεφιά, η σωματική κόπωση, η θλίψη, το έντονο άγχος, η παράνοια και η μανία καταδίωξης, σε συνδυασμό με μια εφιαλτική σεναρολογία για σαρκοβόρα τέρατα που καιροφυλακτούν στις σκιές του δωματίου, στις κόχες του, πίσω απ τις κουρτίνες. Ξενέρωμα. Και η ζωή, δύσκολη και πιο εφιαλτική από ποτέ.

    Γιατί και το πάρτι τελειώνει κάποτε. Και μένεις μα αυτόν που φοβόσουν πάντα, με εκείνον που δεν συμφιλιώθηκες ποτέ, ούτε τον αγάπησες: τον εαυτό σου… Και τώρα πια;

    Τώρα, τι διαφορά έχεις από εκείνο το τζανκι, λίγους δρόμους παρακάτω απ το Κολωνάκι, στην Ομόνοια, που ζητάει απελπισμένα την φτηνιάρικη δόση του αντοχής σε μια ζωή όλο μαύρο και γκρι; Καμία! Ακόμη και αν προσλάβεις δικηγόρο – σταρ που δε χάνει ποτέ! Ακόμα και αν πνίξεις κάθε φωνή, μες στο λαιμό, που ίσως ψιθυρίζει το όνομα σου, σ αυτή την υπόθεση ουσιών, ψεμάτων και ψευδαίσθησης…

    Τώρα, δεν έχει σημασία που όλοι ξέρουν, αλλά που ξέρεις εσύ! Και ούτε ο πλούτος σου, ούτε η λάμψη, ούτε η φήμη θα σε κάνουν να ξεχάσεις, ακόμη και μες στη ζάλη σου…

    Ίσως κάθε απόλαυση σου να είναι απλά ανακούφιση, όπως έλεγε και ο Μπάροουζ, αλλά, βλέπει εκείνος εξερευνούσε το εσωτερικό του διάστημα του καθένας μας, ενώ εσύ πέφτεις μόνος στα κενά της έλλειψης βαρύτητας της κοσμικότητας σου.



    ΣΧΟΛΙΑ