• Top Stories

    Φρικτό ατύχημα σε νοσοκομείο: Ακρωτηριάστηκε 47χρονη υπάλληλος

    • NewsRoom


    Φριχτό ατύχημα συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όταν 47χρονη υπάλληλος του νοσοκομείου που εργαζόταν στα πλυντήρια ακρωτηριάστηκε την περασμένη Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018.

    Συγκεκριμένα, η άτυχη υπάλληλος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της εργασίας της, όταν το χέρι της πιάστηκε μέσα στους κυλίνδρους των πλυντηρίων.

    Όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι 22 ετών, με λειτουργία 10 έως 12 ωρών την ημέρα (συνολικά 100.000 ώρες) χωρίς τις απαραίτητες λειτουργίες ασφαλείας για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

    Με ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική οργάνωση καταγγέλλει πως “Το συμβάν μόνο «τυχαίο» δεν είναι. Για την απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, τα απαρχαιωμένα μηχανήματα που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του συνόλου των εργαζομένων έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, η 5η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, που στο όνομα του περιορισμού του λειτουργικού κόστους, προχωρούν σε συνεχείς περικοπές των δαπανών στα νοσοκομεία, μην υπολογίζοντας ούτε τις ζωές των εργαζομένων, υποβαθμίζοντας διαρκώς την δυνατότητα υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών”.

    Η οργάνωση απαιτεί επίσης «να σταματήσει η λειτουργία του επικίνδυνου μηχανήματος και να αντικατασταθεί άμεσα με σύγχρονο» και να γίνει «άμεση διερεύνηση του ατυχήματος από τον Τεχνικό Ασφάλειας και τον Γιατρό Εργασίας του νοσοκομείου»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μετά την 20χρονη, άλλος ένας 18χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνατος 22χρονης στον Βόλο – Έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής βρέθηκε απαγχονισμένη



    ΣΧΟΛΙΑ