• Top Stories

    Κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας-Δείτε πού

    • NewsRoom
    κλειστα-σχολεια-χιονια


    Κλειστά θα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν αρκετά σχολεία σε δήμους της ανατολικής Αττικής και την Τετάρτη, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής, τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν στους εξής δήμους:

    • Δήμος Μαραθώνα
    • Δήμος Διονύσου
    • Δήμος Ωρωπού Χαλκίδα

    Στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Γαλατσίου. Ανοικτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, ενώ στον δήμο Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής θα ξεκινήσουν στις 10.00 π.μ. με την επισήμανση “οι γονείς να επικοινωνήσουν το πρωί με το σχολείο γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας του”.

    Όλα τα υπόλοιπα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας καθώς και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Στον δήμο Αθηναίων δεν θα λειτουργήσουν τα 38ο και 120ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών καθώς και το 4ο Νηπιαγωγείου στην οδό Κόκκερελ 14.

    Τα 24ο ΓΕΛ και 24 Γυμνάσιο Αθηνών στην οδό Σούκα 3, θα έχουν έναρξη της λειτουργίας τους στις 10:00 το πρωί.

    -Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους δήμους Μαραθώνα, Διονύσου, Αχαρνών. Για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση, ενώ στον δήμο Ωρωπού θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

    Επίσης στους δήμους Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας- Πικερμίου – Δ.Κ. Πικερμίου, η έναρξη των μαθημάτων θα είναι στις 10:00 π.μ. και 9:30 π.μ. αντίστοιχα.

    Έγκαιρη ενημέρωση από τους Δήμους ζητά η Ρ. Δούρου

    Την ίδια ώρα με επιστολή της προς τους Δημάρχους, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ζητά την έγκαιρη αποστολή κατάστασης με τα σχολεία τα οποία προτίθενται να κλείσουν οι Δήμοι.

    «Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων (προστασία από ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας, χαμηλές θερμοκρασίες κ.λπ.), (…) για την έγκυρη ενημέρωση μαθητών και γονέων αλλά και για τον αποτελεσματικό συντονισμό μας ως φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η Περιφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης της Περιφέρειας από τους Δήμους σχετικά με τις αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων τους.

    Στην επιστολή τονίζεται ότι «η σχετική πληροφόρηση, θα επικαιροποιείται διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που θα λαμβάνουμε από τους Δήμους σας», ενώ παρακαλούνται οι Δήμοι να τηρούν σχετική ενημέρωση για τις αποφάσεις τους και στις ιστοσελίδες τους.

    Υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για τις αποφάσεις των Δήμων σχετικά με τη λειτουργία ή μη, των σχολείων τους, μέσω της σελίδας της Περιφέρειας Αττικής στο facebook (https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/).

    Σημειώνεται ότι η σχετική πληροφόρηση θα επικαιροποιείται διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που η Περιφέρεια θα λαμβάνει από τους Δήμους.

    Για την ενημέρωση γονέων και μαθητών που δεν διαθέτουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (http://www.patt.gov.gr).

    Χαλκίδα

    Κλειστά τα σχολεία αύριο και στη Χαλκίδα, με τον δήμο να ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

    Καστοριά

    Σύμφωνα με σχετική απόφαση οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

    Φλώρινα

    Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Λαγκαδάς

    “Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Καρδίτσα

    Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.

    Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Νάξος

    Οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές, Τοπικές και Νησιωτικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 δεν θα λειτουργήσουν.

    Κιλκίς

    Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς στα όρια του Δήμου Κιλκίς, με απόφαση Δημάρχου, λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών.

    Θήβα

    Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, παγετός) με απόφαση Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 από ώρα 10:00 π.μ., ΕΚΤΟΣ από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά.

    Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Τρίκαλα

    Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη στους δήμους Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

    Στον δήμο Τρικκαίων από την άλλη, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί και μετά. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές των σχολείων του δήμου Τρικκαίων, που χρησιμοποιούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των δύο εταιρειών (2431076650 για το αστικό και 2431073130 για το υπεραστικό), καθώς ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση για τροποποίηση των δρομολογίων.

    Εύβοια

    Τα σχολεία στο νομό Εύβοιας θα είναι κλειστά, εκτός από αυτά της Σκύρου, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Ευρυτανία

    Στην Ευρυτανία, τα σχολεία των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, θα λειτουργήσουν μετά τις 9:00 το πρωί.

    Φωκίδα

    Στη Φωκίδα, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ κλειστά θα είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, στις Κοινότητες Δελφών, Πολυδρόσου και Επταλόφου, καθώς και το νηπιαγωγείο Γραβιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας: Δεν είναι εφικτή η χρήση του τελεφερίκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Καλλιάνος προειδοποιεί: Πιο επικίνδυνο το κύμα κακοκαιρίας της Τετάρτης (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι προβλέπεται αν ο εργαζόμενος δεν πάει δουλειά λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για τις αποδοχές



    ΣΧΟΛΙΑ