• Top Stories

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς στρατηγική , χωρίς πολιτικό στόχο


    ** Η φίλη μου η Ελένη είναι παλαιό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, γόνος πολιτικής οικογένειας. Μου τηλεφώνησε χθες εμφανώς ταραγμένη. Πήγε στα γραφεία του κόμματος και έπαθε πολιτισμικό σοκ, όπως και πολλές άλλες κυρίες της παράταξης. Το σοκ οφείλεται στο Μοσχάτο, τη γειτονιά των νέων γραφείων, όπου δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των επισκεπτών. Αναγκάστηκε να παρκάρει στα σκοτάδια και ξεκίνησε μια συζήτηση περί επικινδυνότητας και ακαταλληλότητας της περιοχής. Την καταλαβαίνω. Κακά τα ψέματα, άλλο Μοσχάτο, άλλο Ρηγίλλης. Η Ελένη δεν αντέχει τον λαϊκό χαρακτήρα του Μοσχάτου, νιώθει ότι ξεπέφτει και η ίδια και το κόμμα με την μετακόμιση εκεί.

    *Να σας πω όμως τι την οδήγησε εκεί. Τα μεσαία και μικρά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι σε αναμονή. Δεν ξέρουν αν πρέπει να ράψουν κοστούμι, αν πρέπει να αρχίσουν τις επισκέψεις, αν πρέπει να βγουν προς τα έξω για να διεκδικήσουν τη συμπάθεια των συμπολιτών. Ξέρετε, πέριξ των υποψηφίων υπάρχει μηχανισμός ανθρώπων που βρίσκουν νόημα ζωής στις εκλογές. Αυτός ο μηχανισμός συμβάλλει και στην εθνική οικονομία. Όλες αυτές που οργανώνουν τα πολιτικά γραφεία φροντίζουν λίγο παραπάνω τον εαυτό τους στις προεκλογικές περιόδους, λίγο παραπάνω κομμωτήριο, καινούργια ρούχα. Ανεβαίνει και η λίμπιντο, σας το λέω για να το ξέρετε.

    *Αυτό που αποκόμισε η φίλη μου από τις συζητήσεις στο Μοσχάτο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει εκλογές με τίποτα. Όπως σας το λέω. Με τίποτα. Συνάντησε τον πιο προβεβλημένο συνεργάτη του αρχηγού, ξέρετε, εκείνον που είναι ελαφρώς γοητευτικός, (υπογραμμίζω το «ελαφρώς»), τον ρώτησε ευθέως αν η αντιπολίτευση θα πιέσει για εκλογές και έλαβε απάντηση «τρελή είσαι;». Προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο καθώς φοβούνται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση σε κατάσταση Βενεζουέλας. Θα αφήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να πνιγεί στα λάθη και στα ψέματα.

    *Ο στρατηγικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας προς το παρόν είναι χαμηλών προσδοκιών. Επιχειρούν την αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο, με εργαλεία της νέας εποχής. Διακινούν βίντεο με τα ψέματά του, σηκώνουν σκόνη στο τουίτερ, εκδίδουν φαντεζί ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμος επικοινωνιακός και πολιτικός στόχος πλην της αποφυγής των εκλογών. Η φίλη μου η Ελένη που μεγάλωσε σε κύκλους με βαριά ονόματα της Δεξιάς, έχει την πείρα εξ αντανακλάσεως. Θέλω να πω ότι όλη της της ζωή ήταν παρατηρητής και ως παρατηρητής μου τα μετέφερε όλα αυτά. Κανονίσαμε να συναντηθούμε μέσα στην εβδομάδα. Θα πάμε στο Παγκράτι, στο υπερτιμημένο κατ΄εμέ «Μαύρο Πρόβατο». Αρέσει το μέρος στις παλιές οννεδίτισσες, είναι αρκετά ακριβό ώστε να μην ξεπέφτουν, απαιτείται κράτηση αλλά ταυτόχρονα έχει ατημέλητο χαρακτήρα. Οι καρέκλες στο πεζοδρόμιο ακουμπούν πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

    *Το πιο σημαντικό από αυτά που μου μετέφερε η Ελένη είναι η αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτρέψει στον Σύριζα να εξαντλήσει την τετραετία. Δεν θα προκαλέσει εκλογές ακόμη και σε στιγμές έντονης δυσαρέσκειας. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται υπομονή ή παθητικότητα. Εσείς θα μου πείτε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/neo-topio-tis-tileorasis-kontominas-marinakis-kalogritsas-chatzinikolaou/72108



    ΣΧΟΛΙΑ