• Κοινωνία

    Καιρός: Από σήμερα οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    καιρός

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, θα εμφανιστούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ.

    Αττική

    Αυξημένες νεφώσεις και στην Αττική. Από το βράδυ, τοπικές βροχές που αργά τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές η πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα,  θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες  θα έχει το Ιόνιο και από το απόγευμα τα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο νοτιοανατολικό Ιόνιο και την Πελοπόννησο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Καταιγίδες θα εμφανιστούν από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν και είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες από αργά τη νύχτα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία δε θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Προβατάς (Vivechrom): «Τουρισμός και Airbnb κρατάνε ζωντανή τη βιομηχανία χρωμάτων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης αφωνία της κυβέρνησης μπροστά στο όργιο αποκαλύψεων για την υπόθεση Πετσίτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια τραυμάτισαν με μαχαίρι λιμενικό – Του πήραν το όπλο



    ΣΧΟΛΙΑ