• Big Story

    Πλήρης αφωνία της κυβέρνησης μπροστά στο όργιο αποκαλύψεων για την υπόθεση Πετσίτη

    • NewsRoom


    Καταιγίδα εξελίξεων στην υπόθεση του «Μανόλο του Παππά», με την κυβέρνηση να παρακολουθεί ανήμπορη να δώσει εξηγήσεις το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων, που φέρνουν σε δυσχερή θέση τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τον ρόλο του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί άλλο να κρύβεται.

    «Για μία ακόμη φορά ο κ. Παππάς λέει ψέματα» αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου και προσθέτει: «Στην αρχή μας είπε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία σχέση μαζί του μετά το 2015. Χθες, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016.

    » Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;».

    Οι εξελίξεις

    Στο ένα σκέλος της υπόθεσης, που αφορά στην υποβάθμιση του διευθυντή της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος, η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών τόσο η επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη, όσο και ο υπάλληλος που κατήγγειλε προσπάθεια κουκουλώματος και τελικά παραιτήθηκε.

    Η κλήτευση προσώπων που έχουν γνώση της υπόθεσης θα ξεκινήσει σε περίπου δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κληθεί η πρόεδρος της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος Αννα Ζαϊρη, το στέλεχος που διερευνούσε τις διαδρομές χρήματος μέσω offshore που σχετίζονται με τον κ. Πετσίτη, αλλά υποβαθμίστηκε, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος και άλλα πρόσωπα.

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, μπροστά στις καταιγιστικές αποκαλύψεις, έκανε δεκτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας την δική της εξήγηση: «Είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο είτε για συμψηφισμό σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να εξεταστεί. […] Κάνω αποδεκτό το αίτημα για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τα δημοσιεύματα».

    Εν τω μεταξύ, νέα ντοκουμέντα έφερε σήμερα στο φως το newsbomb, σύμφωνα με τα οποία ο Μανώλης Πετσίτης ανέλαβε να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μόλις ένα μηνά πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα λέει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει αναφέρει ότι ο «Μανόλο» μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016.

    «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάσθηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν» έλεγε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς στο ραδιόφωνο του News247.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα από τις ελληνικές φορολογικές αρχές που παρουσιάζει το newsbomb.gr, ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των δικηγόρων Σωτηράκη Παναγιώτου και Λάμπρου Πιερή, στις 23 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2015. Στα έγγραφα φαίνεται, επίσης, ότι ο Μανώλης Πετσίτης δήλωσε το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα.

    Oι δύο δικηγόροι είναι στελέχη της δικηγορικής φίρμας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί.
    Ταυτόχρονα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, επανέλαβε σε συνέντευξη του ότι ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στα γραφεία της εταιρείας ως ο άνθρωπος του Μαξίμου.
    Όπως ανέφερε ο κ. Κιτσάκος μιλώντας στον Σκάι, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν από το παρελθόν γνωστός στη ΔΕΠΑ, όπου και όταν την επισκεπτόταν, γινόταν δεκτός ως «ο κύριος Πετσίτης από το Μαξίμου».
    Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, που διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τον είδα στο Μαξίμου, τον έχω δει στο Μαξίμου. Δεν είναι ότι μιλάμε για ένα ιδεατό θέμα. Τώρα ο καθένας τι έκανε εκεί μέσα, πού αναφερόταν κλπ, λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν ήταν δουλειά μου να το ψάξω» λέει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αμηχανία και μισόλογα στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο φως υλικό που δείχνει τον Πετσίτη στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος (video)



    ΣΧΟΛΙΑ