• ΥΓΕΙΑ

    Καπραβέλος: Μιλάτε για την Όμικρον, αλλά παλεύουμε στις ΜΕΘ με την Δέλτα

    • NewsRoom
    κρούσματα - μέτρα - Κορονοϊός - ΜΕΘ - Κοζάνη


    Για την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

    «Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον (…) το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ, ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.

    Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ από τους περισσότερους από 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο το 90% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ υπήρξαν και κάποιοι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις.

    Ο κ. Καπραβέλος έσπευσε, ωστόσο, να προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Όμικρον.

    Όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με τις Δέλτα, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ) προειδοποιεί να μην χαρακτηριστεί ήπια νόσος.

    Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 45%.

    Ειδικά για τις ΜΕΘ εξήγησε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Δέλτα με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

    Διαβάστε επίσης:

    Η αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης θα ξεκινήσει από την Αττική

    ΗΠΑ: Το rapid test με δείγμα από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει γρήγορα την Όμικρον, λέει ειδικός

    ΗΠΑ: Πίεση στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες – Πιθανό νέο ρεκόρ σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ