• Pharma & Health

    Johnson & Johnson: Στο 66% η αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου κατά της Covid-19

    • NewsRoom
    Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & JohnsonΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

    Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson


    H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Παρασκευή τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του μονοδοσικού εμβολίου της κατά της Covid-19, τα οποία έδειξαν πως δημιούργησε ισχυρή προστασία έναντι της ασθένειας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, για τις δοκιμές σε διάφορες περιοχές του κόσμου, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στο 66% για τις μέτριες έως σοβαρές επιπτώσεις . Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη διακοπή της σοβαρής νόσου, στην πρόληψη του 85% των σοβαρών λοιμώξεων και στο 100% των περιπτώσεων νοσηλείας και των θανάτων.

    Ειδικότερα, οι κλινικές δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ έδειξαν αποτελεσματικότητα 72%, στην Λατινική Αμερική 66% και στην Νότια Αφρική  57%, μετά από τέσσερις εβδομάδες.

    Συνολικά η εταιρεία κατέγραψε 468 επιβεβαιωμένες μολύνσεις μεταξύ των μεταξύ των 43.000 εθελοντών.  Η εταιρεία ανέφερε πως η έρευνα περιλαμβάνει και περιπτώσεις εθελοντών που μολύνθηκαν με το μεταλλαγμένο στέλεχος της Νότιας Αφρικής.

    «Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο και η δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την παγκόσμια κρίση υγείας συνεχίζεται με επείγοντα χαρακτήρα για όλους, παντού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της J&J Alex Gorsky.

    Δεν καταγράφηκαν σημαντικές ανησυχίες ως προς την ασφάλεια του εμβολίου δήλωσε η J&J. Δεν υπήρξαν, επίσης, αναφορές για αναφυλαξία.

    Με βάση το αποτέλεσμα, η J&J σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ