• Σεισμοί

    Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο – Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας (video)

    • NewsRoom
    Σεισμός

    Σεισμός


    Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στην Κρήτη.

    Αναστατωμένοι ξύπνησαν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί, με το εστιακό της βάθος να εντοπίζεται στα 4,5 χλμ.

    Σημειώνεται ότι ακολούθησαν και δυο μετασεισμοί 3,1 και 3,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.

    Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό

    Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι «ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε».

    Ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια τα οποία, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους να πέσουν.

    Ο κ. Λέκκας μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του OPEN, όπου δήλωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα πρόκειται να συνεχιστεί και σπάνια μπορεί να φτάσει στα 5 Ρίχτερ, έως 5,2 Ρίχτερ. Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν εμπνέουν οι σεισμοί ανησυχία ούτε στην Κρήτη ούτε στη Θήβα, όπου σημειώθηκε μεγάλη σεισμική δραστηριότητα τις προηγούμενες ημέρες.

    Παράλληλα, τόνισε ότι ίσως όσα ακατοίκητα σπίτια υπάρχουν στις περιοχές αυτές, τα οποία είναι πολύ παλιά ενδέχεται να καταρρεύσουν.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Προειδοποίηση Τσελέντη για σεισμό στη Θήβα: Οι κάτοικοι να ξεσκονίσουν τις οδηγίες σεισμικής προφύλαξης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ