ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στην Κρήτη.
Αναστατωμένοι ξύπνησαν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί, με το εστιακό της βάθος να εντοπίζεται στα 4,5 χλμ.
Σημειώνεται ότι ακολούθησαν και δυο μετασεισμοί 3,1 και 3,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.
Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι «ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε».
Ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια τα οποία, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους να πέσουν.
Ο κ. Λέκκας μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του OPEN, όπου δήλωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα πρόκειται να συνεχιστεί και σπάνια μπορεί να φτάσει στα 5 Ρίχτερ, έως 5,2 Ρίχτερ. Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν εμπνέουν οι σεισμοί ανησυχία ούτε στην Κρήτη ούτε στη Θήβα, όπου σημειώθηκε μεγάλη σεισμική δραστηριότητα τις προηγούμενες ημέρες.
Παράλληλα, τόνισε ότι ίσως όσα ακατοίκητα σπίτια υπάρχουν στις περιοχές αυτές, τα οποία είναι πολύ παλιά ενδέχεται να καταρρεύσουν.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανάσης Κοντογεώργης: Μειώσεις φόρων και στήριξη μεσαίας τάξης και ευάλωτων στη ΔΕΘ
- Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με εκπροσώπους της αγοράς για την ακρίβεια – Στις 14:00 ανακοινώσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο
- Μαρινάκης κατά Τσίπρα: Δεν θα γυρίσουμε στα ψεύτικα και στα δανεικά λεφτά
- Ισπανία: Αύξηση 2,6% αναμένεται στο ΑΕΠ το 2026 παρά τον πόλεμο με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.