ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήρθε η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στα όσα εξήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς αποχωρώντας το Σάββατο από το υπουργείο Εξωτερικών περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε σχετικά μιλώντας το πρωί σε τουρκική τηλεοπτική εκπομπή.
«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση» είπε μεταξύ άλλων.
Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή άσκησε κριτική στην εξαγγελία του κ. Κοτζιά, λέγοντας ότι με την τμηματική επέκταση των χωρικών υδάτων, εκτός Αιγαίου, η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά αποδέχεται το τουρκικό επιχείρημα ότι στο Αιγαίο επικρατούν ειδικές συνθήκες και εμμέσως δικαιώνει το τουρκικό casus belli.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη – Πώς βλέπουν οι Τούρκοι την κίνηση Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέκταση αιγιαλίτιδας ανακοίνωσε ο Κοτζιάς – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1: Φεύγει ο Φερστάπεν;
- ΗΠΑ-Ιράν: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ισλαμαμπάντ ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών
- Πότε θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Με αυξημένα μέτρα προστασίας η ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με φόντο την εύθραυστη εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν – Προβληματισμένοι οι traders
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.