• Top Stories

    Είναι η σεξουαλική σας ζωή βλαβερή για το περιβάλλον;


    Όταν σκεφτόμαστε τη σεξουαλική ευχαρίστηση, σκεφτόμαστε τη φροντίδα του εαυτού μας – και αν είμαστε αξιοπρεπείς εραστές, σκεφτόμαστε τη φροντίδα των σεξουαλικών συντρόφων μας. Ωστόσο, σπάνια σκεφτόμαστε τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

    Από το ποια σεξουαλικά παιχνίδια αγοράζουμε, μέχρι το λιπαντικό που χρησιμοποιούμε, την μέθοδο αντισύλληψης της επιλογής μας, ότι φέρνουμε στην κρεβατοκάμαρα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Εδώ είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που η σεξουαλική σας ζωή έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον – και τι μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε.

    1 ) Προφυλακτικά

    Η χρήση προφυλακτικού, ή μάλλον η διάθεση προφυλακτικού, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, εν μέρει γιατί χρησιμοποιούμε τόσα πολλά. Σε ένα άρθρο του “Slate” το 2009, η συγγραφέας Nina Rastogi εκτιμά ότι το σύνηθες προφυλακτικό ζυγίζει 0,1 ουγκιά με το περιτύλιγμα, έτσι ώστε ο συνολικός όγκος των χρησιμοποιημένων προφυλακτικών στα σκουπίδια θα πρέπει να είναι περίπου 1.365 τόνους.

    Δεδομένου ότι το λάτεξ είναι από φυσικό καουτσούκ, θεωρητικά θα πρέπει να είναι βιοδιασπώμενο. Ωστόσο, τα περισσότερα προφυλακτικά από λατέξ γίνονται με πρόσθετα για την πρόληψη της θραύσης, τα οποία τα καθιστούν πιο δύσκολο να σπάσουν. Τα προφυλακτικά από πολυουρεθάνη είναι επίσης μη-βιοδιασπώμενα. Η μόνη πραγματικά βιοδιασπώμενη επιλογή προφυλακτικού είναι από φυσικό δέρμα αρνιού, το οποίο δεν θα σας προστατεύσει από όλα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

    2) Ορμονική αντισύλληψη

    Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ορμονική αντισύλληψη, αντί των άλλων μεθόδων έχουν επίσης ν’ αναλογιστούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι ορμόνες σε αντισυλληπτικά χάπια έχουν συσχετιστεί με την αύξηση των ερμαφρόδιτων ψαριών, η οποία προκαλείται από την ορμόνη αντισύλληψης στα ούρα μας. Ο αναπαραγωγικός αγώνας που αντιμετωπίζει το ψάρι μπορεί να προκαλέσει βλαβερές επιπτώσεις στο υδάτινο περιβάλλον τους, αλλά, όπως επεσήμανε το «Slate», «αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι καλύτερη επεξεργασία των λυμάτων».

    Ευτυχώς, μία φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος αντισύλληψης έρχεται – και πιθανώς έχετε ακούσει για αυτό. Ένα «IUD» είναι ένα μικρό, συσκευή σε σχήμα Τ, εισάγεται απευθείας στη μήτρα της γυναίκας και κοστίζει από $ μηδέν έως $ 1.000. Το «IUD» είναι αποτελεσματικό για έως και 12 χρόνια, καθιστώντας το μία από τις πιο ανθεκτικές (και μακροχρόνιες) μορφές αντισύλληψης: Η «Greenpeace» αναφέρει ότι το «IUD» είναι ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον κυρίως επειδή είναι μία και μόνη αγορά που μπορεί να διαρκέσει για πάνω από μια δεκαετία, ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική κατά της εγκυμοσύνης. Άλλες επαναχρησιμοποιήσιμες μέθοδοι αντισύλληψης περιλαμβάνουν το διάφραγμα και το καπάκι του τραχήλου της μήτρας, το οποίο, ενώ είναι επαναχρησιμοποιούμενο, δεν έχει τα καλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

    3) Δονητές

    Επειδή οι δονητές και τα άλλα παιχνίδια πωλούνται συχνά ως πρωτοποριακά είδη, δεν υπόκεινται στους κανονισμούς της FDA και μπορούν να περιέχουν ελεεινά συστατικά που είναι βλαβερά για το περιβάλλον και βλαβερά για σας. Το 2006, η «Greenpeace» είχε εκδόσει ακόμη και μια δήλωση σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους των παιχνιδιών του σεξ, αφού ζήτησε από μια ερευνητική οργάνωση να ελέγξει οκτώ διαφορετικά ερωτικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των δονητές, για φθαλικούς εστέρες: χημικές ουσίες που προστίθενται στα πλαστικά για να γίνουν πιο ανθεκτικά που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αναπαραγωγικά προβλήματα σε εργαστηριακά πειράματα.

    4) Λιπαντικά

    Όπως έχει αναφέρει το Mic, παρά το άδικο στίγμα γύρω από αυτό, το λιπαντικό είναι απαραίτητο για μια καλή σεξουαλική ζωή. Για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το περιβάλλον, αλλά και να σώσουν τα ζώα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι κάποιες μοδάτες μάρκες δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα, αναφέρει το «Forbes».

    Επιλέγοντας τα λάτεξ από το νόμιμο εμπόριο και όχι τα κλασικά επώνυμα προφυλακτικά από το φαρμακείο, ή αγοράζοντας ένα λιπαντικό χωρίς σκληρότητα, μπορεί να είναι μια σημαντική κίνηση προς την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής. Απλώς διασκεδάστε αλλά με ασφάλεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-pio-proklitika-exofilla-tou-vanity-fair/68129



    ΣΧΟΛΙΑ