• Κοινωνία

    Η βασίλισσα Ελισάβετ εκφράζει τη «βαθιά λύπη» της για την επίθεση στο Κράιστσερτς

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, αρχηγός του κράτους της Νέας Ζηλανδίας, εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για τη σημερινή επίθεση σε τεμένη στο Κράιστσερτς, που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

    «Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τα φρικτά γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στο Κράιστσερτς. Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους αυτών που έχασαν τη ζωή τους», αναφέρει σε δήλωσή της η βασίλισσα.

    «Αποτίω επίσης φόρο τιμής στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές που παρέχουν υποστήριξη σ’ αυτούς που έχουν τραυματισθεί. Αυτή την τραγική στιγμή, οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν σε όλους τους Νεοζηλανδούς».

    Στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τη «φρικτή σφαγή» στα δύο τζαμιά του Κράιστσερτς ενώ ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «θηριώδη πράξη μίσους».

    «Τη θερμότερη συμπάθειά μου και τις καλύτερες ευχές μου στον λαό της Νέας Ζηλανδίας μετά τη φρικτή σφαγή στα Τεμένη. Σαράντα εννέα αθώοι άνθρωποι πέθαναν άσκοπα και τόσοι πολλοί ακόμη τραυματίσθηκαν σοβαρά. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Νέας Ζηλανδίας για ό,τι μπορούμε να κάνουμε», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

    Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε σε δήλωση πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν κατηγορηματικά την επίθεση.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν κατηγορηματικά την επίθεση στο Κράιστσερτς. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Νέας Ζηλανδίας και με την κυβέρνησή του εναντίον αυτής της θηριώδους πράξης μίσους», δήλωσε η Σάντερς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όγδοος ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, 17 Μαρτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περισσότερες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού



    ΣΧΟΛΙΑ