• Top Stories

    Η φράση Τσίπρα για Καμμένο που άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους

    • NewsRoom


    Παρά τον σάλο που ξέσπασε και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία τον έφερε για μια ακόμη φορά ο συγκυβερνήτης του, Πάνος Καμμένος, επιστρατεύοντας το χιούμορ.

    Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν συζητήθηκαν και όσα είπε στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το plan B στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και για τις νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

    «Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται Πάνος, λέγεται… Μάικλ» απάντησε χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας και αποχώρησε, αφήνοντας τους δημοσιογράφους με την απορία.

    Μετά το χθεσινό άδειασμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράθηκε σήμερα να δώσει έναν τόνο χαλαρότητας στην κυβερνητική κρίση, την ώρα που η στάση Καμμένου έχει φέρει σε οριακή ισορροπία τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές βγήκαν στα κάγκελα εκφράζοντας τη δυσφορία τους για την πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας να θέσει τέτοια θέματα στις ΗΠΑ, βλέποντας ως μοναδικό στόχο του κ. Καμμένου την πολιτική επιβίωση του κόμματος του.

    Από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει μπει στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας. Ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα εκφράστηκε δυσφορία για τις κινήσεις του. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «plan Β» σαν αυτό που περιέγραψε ο Π. Καμμένος στους συνομιλητές του στις ΗΠΑ και ότι ποτέ δεν συζητήθηκε εντός ΑΝΕΛ σενάριο για να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής, που πιθανώς να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

    Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι και να τηρηθεί όπως έχει συμφωνηθεί το μορατόριουμ του Μαρτίου, με στόχο να κερδίσουν για άλλη μια φορά πολιτικό χρόνο. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

    ίδια στάση φαίνεται πως τηρεί και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται ακόμη, διαμηνύει πως η πρωτοβουλία του δεν είχε σκοπό να τορπιλίσει τις προσπάθειες που γίνονται για την επικύρωση της συμφωνίας και πως έχει σκοπό να τηρήσει το μορατόριουμ του Μαρτίου, δηλαδή τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό για εκεχειρία μέχρι τότε.

    Επίσης διαμηνύει ότι δεν υπάρχει plan B, επιχειρώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα τόσο στην κοινοβουλευτική του ομάδα όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και εσωκομματικό άδειασμα στον Καμμένο από τον Τέρενς Κουίκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεπιθύμητος ο Καμμένος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Ψάχνουν λύση στην κυβερνητική κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ