Top Stories

Handelsblatt: Καθόλου άσχημες για τον Μητσοτάκη οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Τσίπρα

  • NewsRoom

Κυριάκος Μητσοτάκης


Αναλυτική αναφορά στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο «Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες».

«Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία. (…)

» Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα ‘η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών’, δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό».

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα αναφέρεται στην οικογένεια Μητσοτάκη και το ρόλο της στην ελληνική πολιτική: «Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια από τις παλαιότερες πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας. Η πολιτική παράδοση της οικογένειας φτάνει μέχρι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στις αρχές του 20ού αιώνα, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός επί 15 χρόνια. Ο πατέρας του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έγινε πρωθυπουργός το 1990 και η αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν υπουργός Εξωτερικών».

Στο άρθρο επίσης επισημαίνεται ότι «όχι μόνο οι συνεργάτες του, αλλά και πολλοί Έλληνες στα καφενεία της επαρχίας ή στις καφετέριες της Αθήνας αναφέρονται στον Μητσοτάκη με το μικρό του, Κυριάκος. Αυτό μάλλον συμφέρει τον Μητσοτάκη, που δε θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ, στην οποία παραπέμπει και το επίθετό του, αλλά θέλει να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση.

fds1

» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πολεμήσει τις πελατειακές σχέσεις, που θεωρούνται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, και αυτό όχι μόνο τώρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το διάστημα 2013-2015 μείωσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000» αναφέρεται στο άρθρο και προστίθεται:

«Την ώρα που ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο, ο Μητσοτάκης υπόσχεται 700.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. ‘Θέλουμε μια οικονομία με λιγότερο δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις’ λέει χαρακτηριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο πίνακας που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί συναλλαγής με το Ποτάμι


ΣΧΟΛΙΑ