• Πολιτική

    Το ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο πίνακας που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

    • NewsRoom


    Το αφήγημα περί του νέου, που υποτίθεται πως εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέρριψε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση των βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

     

    Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε έναν πίνακα με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που άνηκαν στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    «Επαναλάβατε τον ισχυρισμό σας ότι εσείς αντιπροσωπεύετε το νέο και ότι το παλιό κατέστρεψε τη χώρα. Παλιό φαντάζομαι πως αναφέρεστε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αυτό δεν είναι κύρια Τσίπρα; Έχω λοιπόν μια απορία. Αυτό ακριβώς εδώ πέρα είναι το νέο που τελειώνει το παλιό; Ας τους πάρουμε έναν-έναν: Νίκος Κοτζιάς, σύμβουλος Γεωργίου Παπανδρέου, Χρήστος Σπίρτζης, Γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ -εσείς είστε το νέο και χαμογελάτε τώρα, πολύ νέος είστε, τζόβενο σκέτος πολιτικός –  Γιώργος Κατρούγκαλος, πρόεδρος ΕΚΑΕ, Παναγιώτης Κουρουμπλής – σηκωνόσασταν και όρθιος να χειροκροτάτε, και εσείς νέος στην πολιτική, καμία σχέση με το παλιό, φρέσκος φρέσκος. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ, την βάλατε τώρα στην κυβέρνησή σας κι αυτή νέα. Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη Θεοδώρα, Τόσκας Νίκος, Μιχελογιαννάκης Γιάννης και πολλοί άλλοι. 

    Έχω και ορισμένους που άνηκαν στον δικό μας χώρο. Καμμένος Πάνος, υπουργός της ΝΔ αν δεν κάνω λάθος, Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία, Κουντουρά Έλενα. Το καταθέτω στα πρακτικά ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και νέο για κοιταχτείτε λίγο στο υπουργικό και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όταν πρόκειται για τις ψήφους του παλιού είναι καλοδεχούμενες», ανέφερε μέσα σε πανδαιμόνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    O κ.Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά την παρακάτω εικόνα:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκνευρίστηκε ο Τσίπρας με τις κατηγορίες Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι (δεν) είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ