• Κοινωνία

    Γώγος: Τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια – Όχι στην τακτική του ακορντεόν

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Γώγος

    Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Metropolitan General


    Στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής, ο καθηγητής εξήγησε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικά στο άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα για τα δημοτικά, αλλά ανέβαλαν την οριστική απόφαση για αυτή την εβδομάδα, ώστε να έχουν επικαιροποιημένα δεδομένα. «To άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια», επισήμανε ο κ. Γώγος.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό η αύξηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να εξισορροπήσει οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο δημιούργησε η περίοδος των γιορτών. Τόνισε, πάντως, ότι στη χώρα μας η συμμόρφωση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και δεν είδαμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    «Όχι στην τακτική του ακορντεόν»

    Αναφορικά με την τακτική του ακορντεόν, ο καθηγητής εμφανίστηκε αρνητικός, επισημαίνονται ότι κανείς δεν υιοθέτει αυτή την τακτική των διαδοχικών lockdown. Σημείωσε, επίσης, πως, όσο βαδίζουμε προς την κανονικότητα, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, με στόχο να φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού στον πληθυσμό και να κτίσουμε τείχος ανοσίας.

    Γαργαλιάνος: «Σταδιακά η άρση των μέτρων»

    Στον ΣΚΑΙ μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος δήλωσε πως όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά να ανοίξουν με ασφάλεια.

    Εξήγησε ότι το πρόβλημα με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων δεν το δημιουργούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, αλλά οι απείθαρχοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα «κορονοπάρτι». Ο κ. Γαργαλιάνος διευκρίνισε, επίσης, ότι η γενικότερη κατάσταση δείχνει σταθεροποιημένη, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιες περιοχές της χώρας.

    Τόνισε ότι οι δραστηριότητες της χώρας θα επανέρχονται σταδιακά, μια μία, ώστε να γνωρίζουν οι ειδικοί τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε μία περίπτωση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ