ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας του, αποφάσισε τη μείωση των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ), από έξι (6) σε τέσσερις (4) κατ’ έτος (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, το ΓΕΣ με αυτή την αλλαγή στοχεύει:
- Στην επίτευξη ισοκατανομής μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
- Στη βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου.
- Στην αποδοτικότερη εκπαίδευση και ομαλότερη ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου.
Η κατάταξη της 2019 A’/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα και με προηγηθείσα ανακοίνωση, από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 και της 2019 Β’/ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του τρέχοντος έτους, αντί του Μαρτίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζιρακιάν Profil: Στο 15,53% το ποσοστό του Λυμπαρέτ Τζιρακιάν
- Λάνα Ζωχιού (εκπρόσωπος ΥΠΕΞ): Θα είμαστε έτοιμοι νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική Προεδρία
- AFP: Έρευνα των ευρωπαίων εισαγγελέων κατά του Μπαρντελά της γαλλικής ακροδεξιάς για κονδύλια της ΕΕ
- Schnabel: Η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια αν διευρυνθεί το ενεργειακό σοκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.