• ΥΓΕΙΑ

  Γαλλία: Πιθανή χαλάρωση των μέτρων για τα εμπορικά κέντρα αν συνεχιστεί η βελτίωση με την Covid-19

  • NewsRoom

  Ελιζαμπέτ Μπορν EPA/LUDOVIC MARIN


  Στη Γαλλία η κυβέρνηση ενδέχεται να εξετάσει τη χαλάρωση του μέτρου για την υποχρεωτική επίδειξη υγειονομικού πάσου για την είσοδο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, η οποία πλήττει τη δραστηριότητά τους.

  Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν, η πιθανή χαλάρωση του μέτρου, θα εξαρτηθεί από το αν συνεχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση με την πανδημία covid-19.

  «Η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τους κανόνες», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να αποφασιστεί «τις επόμενες ημέρες».

  Η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Auchan είχε επισημάνει στις αρχές Αυγούστου ότι η υιοθέτηση του υγειονομικού πάσου, το οποίο οι πελάτες πρέπει να επιδεικνύουν προκειμένου να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα επιφάνειας μεγαλύτερης των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει πλήξει τις δραστηριότητές του το τρίτο τρίμηνο του έτους.

  Στη Γαλλία έχει μειωθεί ο εβδομαδιαίος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση έχει στόχο να χορηγήσει τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της covid-19 σε περίπου 18 εκατομμύρια ανθρώπους ως τις αρχές του 2022.

  Διαβάστε επίσης

  Θεσσαλονίκη: Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση το ιικό φορτίο των λυμάτων
  Βόμβα Γκάγκα: Θα κλείσουν τα σχολεία αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση
  Σχολεία: Ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου χωρίς «κενά» – Τα νέα πρωτόκολλα για τα κρούσματα  ΣΧΟΛΙΑ