• Κοινωνία

    Φρίκη στο Μεξικό: 20 πτώματα, 17 απανθρακωμένα, από μάχη συμμοριών κοντά στα σύνορα

    • NewsRoom


    Σκηνές φρίκης αντίκρισαν οι αστυνομικές αρχές του Μεξικού έξω από τη μεθοριακή πόλη Νουέβο Λαρέδο, έξω από την Σιουδάδ Μιγκέλ Αλεμάν, έπειτα από μια φονική μάχη μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών.

    Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 20 (κατ΄άλλους 21) πτώματα, 17 εκ των οποίων ήταν απανθρακωμένα. Πέντε καμένα οχήματα βρέθηκαν επίσης κοντά στα πτώματα.

    Η πολιτεία Ταμαουλίπας έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο βίαιες στο Μεξικό, την οποία λυμαίνονται συμμορίες που πολεμούν για τον έλεγχο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, με εκβιασμούς και εκμετάλλευση μεταναστών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα κατά τη διάρκεια των επί χρόνια συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και των αντιμαχόμενων καρτέλ ναρκωτικών.

    Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ στη σημερινή, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για μια «μάχη μεταξύ δύο ομάδων», συμπληρώνοντας ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας αργότερα θα παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.

    Την ίδια ώρα, στην περιοχή των συνόρων κατευθύνεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθεί στο Μακάλεν, στο Τέξας, στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό, συνεχίζοντας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αν το Κονγκρέσο δεν συμφωνήσει στην απαίτησή του να χορηγήσει κονδύλια για την ανέγερση του πολυπόθητου για αυτόν τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού. Η Σιουδάδ Μιγκέλ Αλεμάν, όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα, απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από το Μακάλεν.



    ΣΧΟΛΙΑ