• Κοινωνία

    Φωτιά στην Βάρη – Μας προβληματίζει πώς ξεκίνησε, λέει ο δήμαρχος

    • NewsRoom
    Φωτιά


    Φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτηνοτροφείο στην περιοχή της Βάρης.

    Η φωτιά ξέσπασε στη 01.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων, όπου βρίσκεται το παλιό εγκαταλελειμμένο κτηνοτροφείο «ΒΟΚΤΑΣ», όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, που μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

    Σημειώνεται ότι πλέον η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς πολεοδόμησης πλέον.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου, εξήγησε ο κ. Κωνσταντέλος. Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας.

    «Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο. Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

    Ο κ. Κωνσταντέλος σημείωσε ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών. Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το πως προκλήθηκε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τί μπορεί να συνέβη. Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα και τη Πυροσβεστική. Η περιοχή μας είναι κατάφυτη».

    Διαβάστε ακόμη:

    Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στην Ύδρα

    Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Γορτυνία – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια

    Ηράκλειο: Φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ