• Top Stories

    Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια: Μολότοφ από αντεξουσιαστές, πάνω από 30 προσαγωγές από την Αστυνομία

    • NewsRoom


    Επίθεση με ρίψη 5 – 6 μολότοφ κατά της διμοιρίας ΜΑΤ που βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσαν αντεξουσιαστές, αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη ενώ στη πλατεία έχουν σπάσει μάρμαρα τα οποία πετούν εναντίον αστυνομικών.

    Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση, απαντώντας με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, με τους αντεξουσιαστές να τρέπονται σε φυγή.

    Στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έχουν φροντίσει να απομακρύνουν αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία οδοφραγμάτων.

    Σε περισσότερες από 30 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Αυτή την στιγμή η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι ήρεμη. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει κάποιες φωτιές .

    Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Μέρος των διαδηλωτών, μετά το τέλος της πορείας, προς τα Εξάρχεια και το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία στο κέντρο της Πάτρας, όπου αντεξουσιαστές επιτέθηκαν  με μολότοφ προς αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά.



    ΣΧΟΛΙΑ