• Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα η πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Στα Εξάρχεια μετακινούνται οι διαδηλωτές

    • NewsRoom


    Ολοκληρώθηκε η βραδινή πορεία διαδηλωτών για την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Οι περίπου 5.000 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Μετά το τέλος της πορείας, μεγάλο μέρος των διαδηλωτών προχωρά προς τα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

    Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

    Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

    Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια ενώ σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

    Θεσσαλονίκη

    Μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από διμοιρίες των ματ βρίσκεται κατά μήκος της οδού Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη, όπου κινείται αυτή την ώρα η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

    Drone της αστυνομίας εποπτεύει την πορεία από αέρος ενώ ένταση δημιουργήθηκε κατά την έναρξη της πορείας όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στο blog των μαθητών και των φοιτητών.



    ΣΧΟΛΙΑ