• Κοινωνία

    Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα: Συγκρούσεις βορειοαφρικανών με Αλβανούς

    • NewsRoom


    Επεισόδια έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στις φυλακές Αυλώνα και οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους.

    Οι κρατούμενοι επιδίδονται σε πετροπόλεμο,  ενώ έφτασαν στο σημείο να βράσουν λάδι και να το πετάξουν ο ένας στον άλλον. Μάλιστα, κρατούμενοι απείλησαν τον διευθυντή του λυκείου των φυλακών, βάζοντάς του το μαχαίρι στον λαιμό. Οι διευθυντές του δημοτικού και του λυκείου των φυλακών κάνουν τις διαπραγματεύσεις.

    Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων- κυρίως Αλγερινών- και Αλβανών, ενώ πετούσαν πλακάκια, πέτρες και ό,τι άλλο «πολεμοφόδιο» διέθεταν. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αυλώνα τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

    Την επόμενη ημέρα, οι Βορειοαφρικανοί μαχαίρωσαν έναν Αλβανό στο πόδι, σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, καθώς το θύμα είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ σήμερα τα επεισόδια γενικεύτηκαν.

    Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τα επεισόδια

    Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση»! Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.

    Το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη τουρίστρια που προσπάθησε να κλέψει κομμάτια από κορυφαίο μνημείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Βαρύ το κλίμα στο τελευταίο «αντίο» του 4χρονου Βασίλη



    ΣΧΟΛΙΑ