• Κοινωνία

    Συνελήφθη τουρίστρια που προσπάθησε να κλέψει κομμάτια από κορυφαίο μνημείο

    • NewsRoom
    πομπηια

    Ψηφιδωτό


    Το απίστευτο επιχείρησε μια Βρετανίδα τουρίστρια, που επισκέφθηκε την αρχαία πόλη της Πομπηίας, αφού αποπειράθηκε να αποσπάσει και να κλέψει κομμάτια από ρωμαϊκό μωσαϊκό του προστατευόμενου αρχαιολογικού χώρου. Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, η Βρετανίδα τουρίστρια εντοπίστηκε να αφαιρεί πλακίδια από ένα μωσαϊκό πάτωμα στο διάσημο «σπίτι της Άγκυρας». Βρισκόταν στο μνημείο με τον πατέρα της και την αδερφή της, έχοντας καταφέρει να περάσει τον περιφραγμένο χώρο γύρω από το ψηφιδωτό. Λίγο αργότερα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την 20χρονη κατηγορούμενη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από τον υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας πόλης της Πομπηίας, η ζημιά που προκάλεσε η Βρετανίδα κατηγορούμενη από την απόπειρα απόσπασης κομματιών από το ρωμαϊκό μωσαϊκό υπολογίζεται στα 2.600 ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πέρυσι, η αστυνομία είχε συλλάβει δύο Γάλλους τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, επειδή έκλεψαν κομμάτια μαρμάρου και πήλινα αντικείμενα. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2016, όταν συνελήφθη ένας Αμερικανός τουρίστας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόμος για 38χρονο επιχειρηματία: Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Γαλάτσι με λεία 300.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες σε Αττική και Λαμία



    ΣΧΟΛΙΑ