Το απίστευτο επιχείρησε μια Βρετανίδα τουρίστρια, που επισκέφθηκε την αρχαία πόλη της Πομπηίας, αφού αποπειράθηκε να αποσπάσει και να κλέψει κομμάτια από ρωμαϊκό μωσαϊκό του προστατευόμενου αρχαιολογικού χώρου. Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, η Βρετανίδα τουρίστρια εντοπίστηκε να αφαιρεί πλακίδια από ένα μωσαϊκό πάτωμα στο διάσημο «σπίτι της Άγκυρας». Βρισκόταν στο μνημείο με τον πατέρα της και την αδερφή της, έχοντας καταφέρει να περάσει τον περιφραγμένο χώρο γύρω από το ψηφιδωτό. Λίγο αργότερα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την 20χρονη κατηγορούμενη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από τον υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας πόλης της Πομπηίας, η ζημιά που προκάλεσε η Βρετανίδα κατηγορούμενη από την απόπειρα απόσπασης κομματιών από το ρωμαϊκό μωσαϊκό υπολογίζεται στα 2.600 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πέρυσι, η αστυνομία είχε συλλάβει δύο Γάλλους τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, επειδή έκλεψαν κομμάτια μαρμάρου και πήλινα αντικείμενα. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2016, όταν συνελήφθη ένας Αμερικανός τουρίστας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόμος για 38χρονο επιχειρηματία: Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Γαλάτσι με λεία 300.000 ευρώ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες σε Αττική και Λαμία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπραντ Πιτ: Και στο Μενίδι για γυρίσματα (video)
- ΕΕ: Προσφέρει €450 εκ. για ανθρωπιστική βοήθεια σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Συρία και Ιορδανία
- Μέση Ανατολή: Τέρμα οι «χίλιες και μια νύχτες» στον τουρισμό – Πρόβλεψη για πλήγμα $600 εκατ. ανά ημέρα
- Χρηματιστήριο: Σχεδόν άνοδος 1% για τα futures στην Wall, κέρδη και στην Ευρώπη – Oι τράπεζες φρενάρουν την Λ. Αθηνών, άμυνα από ΔΕΗ, ΕΛΠΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.