• Top Stories

    Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.: Τρέμουν τις αντιδράσεις για το Μακεδονικό εν όψει παρελάσεων

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Ανησυχία επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Συμφωνία των Πρεσπών. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό αυξημένων μέτρων ασφαλείας, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο εντάσεων στις μαθητικές παρελάσεις.

    Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν φόβους για αποδοκιμασίες, όπως αυτές που σημειώθηκαν εις βάρος του Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν απειλητικές προσεγγίσεις, αλλά όχι ακραίες αντιδράσεις.

    «Κόκκινες» περιοχές θεωρούνται εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττική, η Πάτρα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

    Περίπου 850 άνδρες θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά τη μαθητική παρέλαση και 1.600 για την στρατιωτική. Πρόκειται για αστυνομικούς από δυνάμεις τάξης, ασφαλείας, τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αρχές θα βρίσκονται σε χωρισμένους τομείς και παράλληλες ακτίνες.

    Από την άλλη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκλητικός ο Ν. Παππάς: Το «Μακεδονία ξακουστή» αφορούσε τα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση: Το επιχείρημα των «λίγων ακροδεξιών» επιστρατεύει ο Ν.Παππάς για τις αποδοκιμασίες



    ΣΧΟΛΙΑ