• Οικονομία

    Εντείνονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή – Μπαράζ «λουκέτων» σε κομμωτήρια, ταβέρνες, πίστες και… 5×5


    Υψηλά επίπεδα παραβατικότητας, ειδικά στην Περιφέρεια, δείχνουν τα στοιχεία από τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι έχουν ενταθεί οι φορολογικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα οι φορολογικοί έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στην εστίαση και στη διαμονή, καθώς ξεκινά και η τουριστική σεζόν. Μέσα στις επόμενες, δε, ημέρες αναμένεται ευρεία σύσκεψη στην ΑΑΔΕ, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες για την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου των επόμενων, εορταστικών εβδομάδων, ενδεχομένως και με στόχους ειδικού ενδιαφέροντος.

    Παρ’ όλα αυτά, το «πάρτι» της φοροδιαφυγής καλά κρατεί, όπως δείχνουν τα τελευταία «λαβράκια» που έφεραν στο φως οι έλεγχοι των αρμοδίων υπηρεσιών και προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα της ΑΑΔΕ, για να πάρουν σειρά για φορολογικό έλεγχο σε βάθος 5ετίας:

    • Γνωστή «πίστα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και σφραγίστηκε για 48 ώρες.
    • Γνωστός αφροδισιολόγος στην Καρδίτσα «ξέχασε» να εκδώσει τα νόμιμα παραστατικά σε 53 περιπτώσεις.
    • Κομμωτήριο στην Κοζάνη πιάστηκε επίσης να μην κόβει αποδείξεις. Το απίστευτο, μάλιστα, είναι ότι διαπιστώθηκαν 139 τέτοιες παραβάσεις! Φυσικά μπήκε 48ωρο «λουκέτο».
    • Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε κομμωτήριο της Άρτας για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
    • Την τιμητική του είχε και ο Μαραθώνας. Στην πρώτη περίπτωση, ιδιοκτήτης ταβέρνας έβαλε στο ταμείο του 900 ευρώ «μαύρα», ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο λογαριασμός έφτασε στις 2.000 ευρώ. Και οι δύο ταβέρνες σφραγίστηκαν.
    • Στην Χαλκίδα, ο έλεγχος σε μια από τις ψαροταβέρνες της περιοχής έδειξε ότι «έλειπαν» αποδείξεις συνολικής αξίας 1.115 ευρώ, με αποτέλεσμα να μπει, επίσης, «λουκέτο».
    • Για φοροδιαφυγή, όμως, πιάστηκαν και δύο από τις πλέον δημοφιλείς επιχειρήσεις 5×5 στα Χανιά, οι οποίες δεν γλίτωσαν την επίθεση των εφοριακών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαθαίνει το ρήγμα στην Κυβέρνηση: Στα χέρια του Τσίπρα η τύχη του Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον δρόμο που χάραξαν οι δικαστές οι Τράπεζες: Πρόταση για «κούρεμα» και χαμηλές δόσεις σε 270.000 δανειολήπτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε επιχειρηματίες μιλούν για την «άλλη Ελλάδα»-Τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ