• Κοινωνία

    Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις αρχές της χώρας του ο 20χρονος Αλβανός- Δηλώσεις του συνηγόρου του

    Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις αρχές της χώρας του ο 20χρονος Αλβανός- Δηλώσεις του συνηγόρου του


    Παραδόθηκε στις Αρχές ο 20χρονος φυγάς για τον οποίο εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης από την ΕΛ.ΑΣ.

    Ο καταζητούμενος, αντίθετα με τους άλλους συλληφθέντες, επέλεξε από την πρώτη στιγμή να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να διαφύγει στη χώρα καταγωγής του.

    Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του δικηγόρου του ότι θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, ο 20χρονος φερόμενος δράστης και μέλος της συμμορίας των 11 χούλιγκαν που στέρησαν την ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε στην Κορυτσά και πλέον βρίσκεται στα χέρια την αλβανικής αστυνομίας.

    Την εξέλιξη της υπόθεσης επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, λέγοντας πως «εδώ και περίπου μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά. Έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκημάτων κατά ζωής κύριος Μαρωνίτης για να πράξει τα δέοντα και να υπάρξει συνεργασία με τις αλβανικές δικαστικές αρχές, ώστε να επισπεύσουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα».

    Μετά από αυτή τη σύλληψη αξίζει να σημειωθεί πως πλέον και οι 11 εμπλεκόμενοι χούλιγκανς που συμμετείχαν σ αυτή την αιματερή διαδρομή ξυλοκοπώντας και στο τέλος σκοτώνοντας τον άτυχο Άλκη Καμπανό με ένα δρεπάνι στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου βρίσκονται στα χέρια της Ε.Λ.ΑΣ.

    Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία του, ο 2οχρονος επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο Ι.Χ ενώ φαίνεται να ήταν και το πρόσωπο που κρατούσε και το μαχαίρι με συνέπεια τον αυτοτραυματισμό του.

    Σύμφωνα με πηγές ο 20χρονος  D.R. αλβανικής καταγωγής είχε διαφύγει στη πατρική του χώρα μαζί με την γιαγιά και τον πατέρα του  από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής στις 23:45 της 2ης Φεβρουαρίου, δηλαδή μερικές ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

    Ο 20χρονος αφού πλέον έχουν συλληφθεί και οι δέκα κατηγορούμενοι της αιματερής δολοφονίας του Άλκη αναγκάστηκε να παραδοθεί 8 μέρες μετά ομολογώντας την πράξη του.

    Ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος λίγο νωρίτερα το πρωί δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως πως η πρόθεση του εντολέα του ήταν να εμφανιστεί ενώπιον των αρχών.  «Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί. Η γενική του θέση είναι πως είχε έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. Το γεγονός ότι εμφανίζεται έχει ένα ενδιαφέρον καθώς έχει να καταθέσει κάποια πράγματα στη δικαιοσύνη. Η πρώτη του θέση που μου ζήτησε να παραθέσω είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

    Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: «Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν».

    Ο ένας μετά τον άλλον απολογούνται στον ανακριτή  οι κατηγορούμενοι

    Μάλιστα σήμερα στις 9.30 το πρωί πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας άλλοι τρεις από τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης ανάμεσα τους και ο 21χρονος που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και κατηγορείται από τους υπόλοιπους χούλιγκανς δράστες ως αυτόν κρατούσε το φονικό όπλο εκείνο το βράδυ.

    Διαβάστε επίσης

    Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο στη δημοσιότητα – Καρέ-καρέ τα πρώτα λεπτά

    Δολοφονία 19χρονου: Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων – Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον

    Δολοφονία 19χρονου οπαδού: Σκληροπυρηνικός χούλιγκαν ο 25χρονος «Αθηναίος» που παραδόθηκε στις Αρχές

     



    ΣΧΟΛΙΑ