• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου: Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων – Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο

    • NewsRoom
    Αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης - Δολοφονία 19χρονου οπαδού

    Αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

    Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη (10/2) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (11/2). Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο «Αθηναίος» κατηγορούμενος.

    Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

    Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

    Παράλληλα, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το  διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας  η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν  από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν  κάποια ενημέρωση.

    Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου οπαδού: Σκληροπυρηνικός χούλιγκαν ο 25χρονος «Αθηναίος» που παραδόθηκε στις Αρχές

    Ξεκινά σήμερα η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου

    Επίθεση σε καθηγήτρια στο Ηράκλειο: Άγνωστος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με βρεγμένο πανί



    ΣΧΟΛΙΑ